На 10 октомври сътворихме едно вдъхновяващо и незабравимо събитие – „Среща с каузи“! Атмосферата бе изпълнена с ентусиазъм, любопитство и желание да подкрепим организациите, които представиха своята мисия пред нас.

Прекрасната инициатива откри Даринка Георгиева, мениджър „Овергаз общество“, която е и ръководител на проект „Синева“. Социалните проекти са предложени от овергазци и подкрепени от компанията.

„В свят на поляризация, разделения, заплахи за демокрацията и свободите е важно да имаме неща, които ни събират повече, отколкото ни разделят. За нас това е „Овергаз“, нашата добра компания, и „Синева“ – инициативата, в която ролята и гласът имат служителите. Благодаря на всички, които имаха смелостта да участват с предложения, и на екипа на „Овергаз“ за осъществяването на „Синева“ и днешната среща.“ – сподели пред общността Даринка.

Изпълнителният директор на „Овергаз Мрежи“ Анна Прешелкова се обърна към събралите се с думите:

„Изключително съм щастлива, когато се събираме за теми извън работата, защото вярвам, че това ни прави по-сплотени и полезни дори в ежедневните ни задачи. Благодаря на всички колеги, които предложиха своите проекти. Когато Дари ми каза, че имаме шест проекта и ме попита какво ще правим, отговорът беше ясен: „Всичките! Всеки един от тях заслужава внимание. Когато сме заедно, дори и малките усилия водят до големи резултати!“

На събитието с щанд и работилница присъстваха фондация „Нашите недоносени деца“, които предоставиха възможност на служителите да изработят картички и да декорират коледни кутии. Проектът бе предложен от Антоанета Атанасова, „Овергаз Капитал“.

Проект „Стани ангел хранител“ е инициатива на Евелина Кирилова, „Овергаз Инк.“, благодарение на която колегите можаха да се порадват на едно от двете сладки кученца, които „Овергаз“ подпомогна. Когато пораснат, те ще бъдат кучета водачи на незрящи хора.

Фондация „Място за всеки“ представи работилница, в която всеки желаещ можеше да научи повече за наталните карти. Проектът бе предложен от Ива Велкова. Екип от квалифицирани психолози и логопеди помага на деца със специални потребности (и не само) в адаптирането им към външна среда и учебни заведения.

„Домът е там… където е котката“ е инициативата на Емил Георгиев от Русе. Тя е насочена към подпомагане на бездомните котки в града – за тях се изработват красиви дървени къщички. Емил и съпругата му  бяха подготвили работилница, в която се изработваха котки-играчки, картички и други интересни красоти!

На гости ни бяха и миналогодишните участници в „Синева“ от Божурище – Градина „Вдъхновение“. Младежи в неравностойно положение отглеждат екологични продукти (плодове и зеленчуци), които след това продават със собствени сили. Много от нас използваха възможността да се заредят за зимата с част от вкусотиите, които младежите предлагаха на щанда си.

 

Много емоции предизвика и томболата с награди, за която колегите трябваше да събират печати от всеки щанд – условието беше да научат повече за всяка представена кауза. Десетима победители получиха вкусни награди.