Ямболският факултет „Техника и технологии“  към Тракийски университет – Стара Загора, тази есен обявява прием за образователно-квалификационна степен „Магистър“, специалност „Компютърно проектиране на газова инфраструктура“.

Специалността е създадена по инициатива на „Овергаз“. Доказани професионалисти от газовото дружество ще бъдат част от преподавателите и ще предават опита си на тези, които искат да задълбочат знанията си и да изкачат следващото кариерно стъпало.

Новата магистърска програма е създадена, за да подготви студентите за предизвикателствата на съвременната професионална среда. Курсът на обучение съчетава високо квалифицирани преподаватели, най-новите академични изследвания с практическа насоченост, обучителна програма и модули, които гарантират добро представяне и реализация на успешно завършилите.

„Вярвам, че всеки има потенциала да постигне изключителни резултати и новата магистърска степен ще помогне за разгръщането на този потенциал. Затова съм щастлив, че Овергаз отново предоставя възможности пред младите хора. През годините компанията ни инвестира в образованието, защото вярва че то е ключът към устойчивото развитие на обществото и основата, върху която се изграждат иновациите и успехът. Убедени сме, че сред нас има колеги, които искат да надградят знанията и уменията си. Това е и причината да създадем новата магистърска програма. Срокът на обучение е 2 години, а формата е редовна или задочна“, разказва доц. Мартин Бояджиев, изпълнителен директор на „Овергаз Академия“.

С подкрепата на „Овергаз“ предстои да бъде създадена и компютърна лаборатория за проектиране на енергийни системи.

Основнaтa цел нa обучението в мaгистрaтурaта „Компютърно проектиране на газова инфраструктура” е дa подготви висококвaлифицирaни специaлисти, имaщи солиднa фундaментaлнa общотехническa подготовкa и зaдълбочени знaния по проектирaне, упрaвление нa процесите в гaзовaтa инфрaструктурa. Тaзи специaлност отговaря нa потребностите кaкто в енергетикaтa, тaкa и в рaзлични облaсти нa стопaнския и битовия сектор и съответствa нa динaмикaтa нa тяхното рaзвитие.

Повече информация за новата програма на: https://trakia-uni.bg/bg/