Близо 120 ученици от цял свят посетиха осиновената от „Овергаз“ туристическа пътека „Бояна-Драгалевци“, която компанията поддържа съвместно с Природен парк „Витоша“. Така и „Овергаз“ стана част от мащабното събитие – „Global Montessori Games 2024“, в което участват 120 деца на възраст от 9 до 12 години – 60 от тях са от страните Боливия, Германия, Индия, Испания, Италия, Китай, Нигерия, Нидерландия, Турция, Шотландия, а другите 60 са български възпитаници.

Целта на Международните Монтесори игри е деца да се запознават и сближават чрез образователни, културни и спортни инициативи в ежегодни събития в различни краища на света. ЧСУ „Българско школо“ и  191 ОУ „Отец Паисий“ са домакини на тазгодишния обмен на ученици, който за първи път се провежда в България. От двете училища са организирали изключително богата програма с елемент на опознаване на страната и нейния фолклор, както и много активности, свързани с основната тема на настоящото издание – „Живот на Земята. Биоразнообразие“.

„Овергаз“, като силно ангажирана към екологични каузи компания, има дългогодишна история в опазването на околната среда, реализирайки различни инициативи. Сред тях е 25-годишният проект „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“, в рамките на който са залесени над 200 000 дръвчета. Вече 9 години служители на „Овергаз“ обгрижват витошката пътека „Бояна-Драгалевци“, която посетиха и децата в рамките на своите активности сред природата. След като я обходиха и почистиха, учениците отдъхнаха на заслона с новите пейки и маси, осигурени от компанията, боядисани и лакирани от служителите ѝ в доброволчески следобед това лято.

Сред дейностите на децата в седмицата на Международните Монтесори игри има още залесяване на дръвчета, изработване и поставяне на къщички за птици, туристически преходи, наблюдаване на природата в планината, край реката и дори в пещера. В програмата си учениците имат включени скаутски игри, ориентиране, търсене на съкровище и къмпингуване.