За повечето хора уикендът е свещено време за почивка с най-близките. Екип „Човешки ресурси” разчупи стереотипа, като посвети съботния ден в името на благородна кауза.

Петровден е един от най-големите и почитани летни празници. Според народните вярвания Свети Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая. Празникът не се свързва със специални ритуали, но всяка църква и манастирска обител полага усилия да създаде необходимата за този ден атмосфера.

По своя инициатива екипът на „Човешки ресурси” прекара съботния ден на 28 юни 2014 година в манастира „Света троица” в село Мърачево, като помогна в подготовката за Петровден.

Overgas_Dobrovolchestvo v subota_2

Пазителят на манастира

Логичният въпрос, който изниква е „Защо там?”. Колегите от екип „Човешки ресурси” посещават манастира за първи път в Деня на доброволчеството и след взаимно удовлетворение от свършеното там и стиковане на личните ангажименти, се връщат отново. За да се порадват пак на красивата природа, гостоприемството на домакините и да помогнат.

Overgas_Dobrovolchestvo v subota_1

Осем колеги копаха, косиха, плевиха и оформиха многобройните храсти, заобиколени от щастливите манастирски любимци – кучетата, които получиха много лакомства от гостите. Така, с тяхна помощ, манастирът бе готов да посрещне с гордост многото гости, които се очакваха за празника.

Overgas_Dobrovolchestvo v subota

БРАВО на доброволците, за тяхното желание и отзивчивост:

Виктор Тутеков

Николай Пашов

Мирослав Виденов

Станислава Цветкова

Тоня Спасова

Валерия Видинлиева

Ина Петрова

Любомир Николов