14 февруари – празник на любовта или празник на виното? Ние ще отбележим и двете, а за да бъде още по-приятен денят, ви предлагаме да опитате рецептата за медени сърца на нашата колежка Гергана Янкова, специалист „Търсене и проучване на нефт и газ” в Овергаз. Рецептата е изпробвана от нея, а и от нас също – на миналогодишния ни благотворителен кулинарен базар.
Необходими продукти:
- 400 гр. брашно
- 2 яйца
- 80 гр. мед
- 180 гр. захар
- 100 гр. орехи
- 1 ч.л. канела
- 1 щипка бакпулвер
- червена хранителна боя
За украсата: шоколад, прясно мляко и перли за сладкиши
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавят се течния мед, смлените орехи, бакпулверът, канелата и брашното. Накрая се добавя хранителната боя – между 1 и 5 капки. С така смесените продукти се замесва тесто. При необходимост се добавя още брашно – важно е тестото да не е твърде лепкаво, за да може да се разточи на кора. От нея с помощта на формички се режат сладки и се пекат 10-ина минути в намаслена тава в умерена фурна. Наблюдавайте ги, за да не изгорят. След като ги изпечете до златисто, ги оставете да изстинат няколко минути и ги декорирайте с въображение и любов. 🙂
Украсата: разтопете един шоколад и прибавете прясно мляко „на око”. Става бързо, но имайте предвид, че трябва да разбърквате сместа, за да не загори и периодично да я връщате отново на котлона, защото бързо се втвърдява. Към украсата добавете и перли за сладкиши, които можете да намерите в по-големите супермаркети.
Да ви е сладко! 🙂
Празно поле: Имена
Празно поле: Електронен адрес
Празно поле: Коментар
Грешка: Код