Участието на „Овергаз“ в инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор „Гордея с труда на моите родители“ 2022 обещава незабравим ден на професиите за децата на служителите на компанията за десети пореден път

Юбилейното издание на инициативата за ранно професионално ориентиране на деца и младежи на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се завръща в присъствен формат в над 10 компании в страната, сред които е и „Овергаз“ – една от компаниите-създателки на инициативата. Срещите със специалисти, разказващи от първо лице за спецификите на професиите по пътя на газа, ще бъдат съпътствани от атрактивни научни и творчески работилници за млади изследователи.

Инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ 2022 е първото от серията събития за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и ще се проведе на 01 ноември 2022г.  (Деня на народните будители) в компании от енергийния, минния, металургичния, банковия и застрахователния, транспортния сектор. Проектът цели да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всяка професия е необходима за обществото и успехът е възможен чрез добро образование и постоянна квалификация.

В рамките на един работен ден, децата на служителите на „Овергаз“ ще имат възможност да видят своите родители в ролята на експерти, ценени със знанията и уменията си, както и да се запознаят с разнообразието от професии в компанията – газови инженери, геолози, геодезисти, финансисти. Заедно с професиите, в програмата на „Овергаз“ ще бъде показан и „пътя на парите” и как и защо работи всяка бизнес организация. Предвидени са  научни и творчески работилници, които да помогнат на младите изследователи да развият умения като работа в екип, сътрудничество, събиране и анализиране на информация, както и да усвоят нови знания като част от пътя на кариерното ориентиране.

“Гордея се с труда на моите родители“, а и „Базар на професиите“, с който надграждаме първия проект, представят многообразието от професии чрез срещи с доказали се специалисти за десета поредна година. Те дават възможност на младите хора да намерят своето призвание и да открият, че професионалния път може да носи голямо удовлетворение и развитие. Нашите програми показват убедително и общественополезната и визионерска роля на бизнеса, който се грижи не само за собственото си бъдеще, но и прави мост между образованието и труда, създава условия за удовлетворяваща реализация на младите хора.”, сподели Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Фейсбук събитието ще откриете тук