OG_Kalendar_2015_march

Традиционно март се смята за женски месец – 1 март е Баба Марта, 8 март – ден на жената. Любопитното за този месец е, че наименованието му идва от древноримския бог на войната (да, мъж :) Марс, а когато годината е невисокосна започва винаги със същия ден от седмицата, с който и ноември, и на същия ден от седмицата, с който и февруари. През март настъпва и тя – пролетта, с повече слънце, по-дълги дни и прекрасни пролетни цветове.

Днес Ви каним на разходка до Йончево езеро с автора на фотографията в корпоративния ни календар за месец март – Цветан Банев. Повече за поредицата ни „Фото разходка с Овергаз” можете да прочетете тук.

 

1. Как се казваш и с какво се занимаваш в Овергаз?

Здравейте, казвам се Цветан Банев и съм инспектор технически надзор към „Овергаз техника“.

2.Разкажи ни малко повече за работата на инспектор технически надзор.

Казано накратко, работата ми е свързана с потвърждаване на безопасността на изгражданите газови инсталации. Включвам се още на етап проектиране – аз, както и колегите ми, удостоверяваме дали проектът за изграждане на инсталация отговаря на съответните наредби и изисквания за безопасност. След като бъде изградена, провеждаме първоначален технически преглед и ако всичко е наред, се издава разрешение за експлоатация. Работата ми обаче не свършва тук. Всяка година по график участвам и в извършването на задължителните годишни прегледи на газовите инсталации, с които се удостоверява надеждността и изправността им.

3. От кога работиш в компанията?

Постъпих в Овергаз през април 2009 г. в град Ловеч. От април миналата година работя в София.

4. Какви са предизвикателствата в работата ти? Кое ти носи най-голямо удовлетворение?

Работата с клиенти винаги е предизвикателство. Въпреки, че работя по някакъв график, доста често изникват нови извънредни задачи и се налага да го променям в движение. Понякога трябва да взема важно решение за секунди. Когато успея да се справя с такива моменти няма как да не се почувствам удовлетворен.

5. Разкажи ни интересна случка от работното ежедневие?

За тези години имам много интересни и забавни случки, но сега се сещам конкретно за една, която най-вероятно се е случвала и на други колеги. При извършване на годишни технически прегледи на битови инсталации в един вход, бях извикан от двама от обитателите на съседния вход на блока да се отбия спешно при тях, защото усещали силна миризма. Хората бяха видимо притеснени, че има изтичане на газ във входа им, затова прекъснах графика си и отидох при тях. Още с влизането на стълбищната площадка ме лъхна миризма на кисело зеле. Оказа се, че техен съсед малко по-рано си е бил измил на чешмата в общото мазе кацата, в която е слагал зимнина и миризмата проникнала в целия вход.

6. Какво е Овергаз за теб? Опитай се да използваш една дума или в краен случай-изречение 🙂

Динамика и действие.

7. А сега за снимката. Къде е правена/ нещо по-специално за нея?

Обичам планината и се старая всеки уикенд да съм някъде горе, далеч от тълпите и града. Снимката е направена миналата година на поляната до Йончево езеро в Рила, където спряхме да отдъхнем, докато правехме преход от Централната планинска школа „Мальовица“ до заслон „Страшното езеро“. Дотам беше достигнала пролетта, нагоре все още си беше истинска зима. Снимах от ръка малко небрежно килима от минзухари, който не беше нещо необичайно за сезона, но беше точно там и точно в този момент.