През април ви каним на кратка фото разходка с нашия колега Динко Василев от отдел „Управление на сигурността”.

Overgas kalendar 2015_april

Как се казваш и с какво се занимаваш в Овергаз?

Казвам се Динко Василев. Работя в „Овергаз Инк.“ АД, отдел „Управление на сигурността“ и отговарям за пожарната безопасност.

От кога работиш в компанията?

От м. юли 2012 г.

Какви са предизвикателствата в работата ти? Кое ти носи най-голямо удовлетворение?

Най-голямото предизвикателство пред всяка система за безопасност е броят на авариите, пожарите и злополуките да бъде равен на нула.

Удовлетворен съм, когато хората разбират, че пожарната безопасност е съвместна отговорност, че от случайно тяхно действие или бездействие могат да пострадат не само те, но и много други хора.  Удовлетворен съм, когато изпълняват задълженията си по убеждение, а не по принуда. А когато телефоните ми не звънят и не получавам е-мейли – това означава, че съм си свършил работата, както трябва 🙂

Разкажи ни интересен момент/ случка от работното ежедневие?

Когато се занимаваш с една изключително консервативна система, каквато е системата за пожарна безопасност, няма интересни моменти в общоприетия смисъл на думата „интересен“ – всичко трябва да бъде предварително предвидено, анализирано, планирано и превантивно обезопасено, минимум на нивото на опита и знанията, с които разполагаме в момента, както изисква законът.

Ако системата за осигуряване на пожарната безопасност, или дори една част от нея, се е задействала, това означава, че някой си е взел заплатата, но не си е свършил работата. Аз не познавам човек, който би желал при осигуряване на неговата лична безопасност да има „интересни“ случки : -)

Какво е Овергаз за теб? Опитай се да използваш една дума или в краен случай-изречение 🙂

Отговорност и перспектива.

А сега за снимката. Къде е правена/ нещо по-специално за нея?

Снимката е направена в землището на с. Горно Драглище, община Разлог, намиращо се в южните склонове на Рила. Природата в района е уникална и дори висококачествен фотоапарат не може да покаже впечатляващите панорамни  гледки към Рила и Пирин. Има неща, които просто трябва да се видят.