Заповядайте на октомврийската ни фото разходка с нашата колежка Милкана Петрова от отдел „Вътрешно-фирмен одит” в Овергаз Мрежи.

OG_Kalendar_2015_Oktomvri

  1. Как се казваш и с какво се занимаваш в Овергаз?

Милкана Петрова. Сътрудник съм в отдел „Вътрешно-фирмен одит” в „Овергаз Мрежи“.

  1. От кога работиш в компанията?

От януари 1996 година, ако не се лъжа 😉

  1. Какви са предизвикателствата в работата ти?

Ежедневни, удовлетворението идва с излизане от всяка ситуация 🙂  и успешното приключване на всяка задача.

  1. Какво е Овергаз за теб?

След толкова много години съвместно съществуване, вече е нещо като дългогодишен брак – бурните чувства и емоции отстъпват място на разумните действия. Но пък „любовта“ все още е тук – все пак сме „заедно“ почти 20 години.

  1. А сега за снимката. Къде е правена/ нещо по-специално за нея?

Снимката е правена в местността над с. Железница, по пътя към хижа Академика, по поречието на малка рекичка…първите напъни на зимата, ледени висулки, обхванали нападали листа и клонки в есенна премяна….

  1. Как разпускаш в свободното си време?

С много разходки по планини и гори, заедно с моя фотоапарат. Миналата седмица, например, бях до Полежан в Пирин. Била съм и до Беласица, Славянка…

  1. Какви са най-важните неща, които взимаш със себе си за всеки поход?

Фотоапарата и…фотоапарата J Не съм професионален фотограф и не разбирам от това изкуство в чисто техническия смисъл на думата. Но по време на всеки поход винаги срещам невероятни гледки, които се опитвам да съхраня за по-дълго, като ги снимам. Така че не толкова уменията ми, колкото действително красивата българска природа е „виновна“ за хубавите снимки.

Milkana Petrova Overgas Oktomvri 2015

  1. 1.     Какво ще посъветваш хората, които не познават планините на България и не практикуват пешеходен туризъм? Как да започнат?

В началото започнах обиколките си сама – без карта и без гид, което е доста рисковано и не го препоръчвам.  Във Фейсбук има групи, които се организират и пътуват някъде заедно всяка седмица. Това е доста по-добър вариант, а и можеш да се запознаеш с много нови хора.

  1. Препоръчай ни някой лесен маршрут, подходящ за съботна разходка в околностите на София

Маршрута, който минах, когато направих снимката, спечелила в конкурса за корпоративен календар. От с. Железница до хижа Академика, маршрутът е една идея по-труден. От хижата може да се тръгне по пътеката вдясно, тя ще ви отведе до Алеко. От там може да стигнете до заслон Ушите или Бояна. И носете фотоапарата – за да запечатате поне чат от красотата, която ще срещнете по пътя си J