През цялата 2016 г. ние в Овергаз символично предаваме и търсим ключа към другия. Защо и как днес ще ни разкаже инициаторът на проекта и наш Мениджър „Вътрешни комуникации“ Гергана Петровска. Надяваме се с нашия пример да Ви вдъхновим и предизвикаме през новата 2017 година да успявате да намирате по-често ключа към другия.

%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d0%b2-%d1%82%d0%b5%d0%b1

Как се роди идеята за „Намери ключа“?

 

Идеята се роди по време на подготовката на коледната среща на нашата компания през декември 2015 г. Тогава, заедно с режисьора Мартин Киселов, решихме да създадем театрална постановка, в която да вземат участие служители на компанията. Повод за тази идея бе желанието ни да поставим в центъра на вниманието трудностите в комуникацията между хората, характерни за всяка една компания. Искахме да бъдем откровени и да акценираме върху онези примери от нашето работно ежедневие, които ни разделят и ни отдалечават от това да бъдем добра компания един за друг. Да покажем, че към всеки един човек може да бъде намерен пътя и подбран правилния „ключ“. Стига да поискаме. Така „Намери Ключа към другия“ се превърна в мото на Овергаз за 2016 г.

 

Какво представлява инициативата?

Всеки ден през годината служител на нашата компания трябваше да предаде Ключа на свой колега, с когото изпитва трудности в комуникацията или на някой, с когото се разбира и без думи и иска да му благодари за добрата съвместна работа през годините. При предаването на Ключа следваше да бъде отправено послание и направена снимка. Пътешествията на ключа отразявахме всеки ден във вътрешната ни страница.

Ключът стана символ на колегиалност, на партньорство, на уважение към знанията и  уменията на човека до теб. Ключът всеки ден ни напомняше, че най-голямото богатство, това са човешките взаимоотношения, добротата, търпението и благодарността.

До колко хора стигна ключа?

Ключът бе предаден 229 пъти, посети 37 града и срещна над 400 човека.

Как реагираха хората, когато ключът стигаше до тях?

Колегите се радваха да го получат и да участват в инициативата. Доказателство за това са посланията, които те отправяха един към друг, както и усмивките по лицата им. Ето едно от изказванията:

 

Ключът е вълшебен за мен и изключително специален – дано на всички ни даде възможност да преследваме мечтите си, дано сме позитивни и много щастливи! Колеги, споделяйте успеха, не се пестете, ценете всяко предизвикателство и се наслаждавайте на пътешествието в живота.

%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d1%8a%d1%82

%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d1%8a%d1%82-1

%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d1%8a%d1%82-2

%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d1%8a%d1%82-3

Екипът ни Ви желае светли коледни празници, здраве, късмет през новата 2017 г. и повече „намерени ключове“ J Списък с дежурните ни клиентски центрове можете да намерите тук.