Февруари или както е известен в българската митология, Малък Сечко, е вече тук. Дали ще ни донесе сняг или слънце тепърва предстои да разберем. Дотогава Ви каним на кратка разходка до Осоговската планина с автора на фотографията в корпоративния ни календар за месец февруари – Николай Миразчийски. Повече за поредицата ни „Фото разходка с Овергаз” можете да прочетете тук.

OG_Kalendar_2015_february

Осоговска планина. Автор на снимката: Николай Миразчийски.

Как се казваш и с какво се занимаваш в Овергаз?

Казвам се Николай Миразчийски. В момента отговарям за процесите, свързани с изграждане на ГРМ (газоразпределителната мрежа), отразяване в ГИС (географска информационна система) на настъпили изменения по мрежата и регистрация, първоначален технически преглед с изпитване и въвеждане в експлоатация на съоръженията, монтирани по газоразпределителната мрежа за град Кюстендил. Тази част от работата ми е свързана с активна комуникация с много хора и институции. При началния етап по изграждане на ГРМ, например, се налага съгласуване с всички оператори, които имат подземни комуникации – ВиК, електроразпределение, Виваком и кабелни оператори; местната община, КАТ и пожарната. Освен това отговарям и за процесите, свързани с контрола и ефективността на движението на материалните запаси на складовото стопанство за целия „Овергаз Запад”, съвместно с управление на приобектова складова база Кюстендил.

От кога работиш в компанията?

В екипа на Овергаз съм от 03.11.2008 г.

Какви са предизвикателствата в работата ти? Кое ти носи най-голямо удовлетворение?

Предизвикателствата в работата ми са свързани главно с ефективността на решенията, които трябва да взимам ежедневно, бързината и  правилността на работните ми реакции при изпълнение на служебните ми задължения и ангажименти.

Най-голямо удовлетворение в работата получавам, когато успея с действията си, без да се създават рискови фактори или нарушаване на правилата, да  облекча работата на колегите от свързаните с дейността ми процеси и със съвместни усилия да приключим по възможно най-ефективен и бърз начин поставените задачи или възникнали проблеми.

Overgas_february_2015

Разкажи ни интересен момент/ случка от работното ежедневие?

Веднъж получихме заявка за задействан газсигнализатор в жилището на наш битов клиент. Отзовахме се светкавично. Спряхме газоподаването още на таблото и влязохме в жилището с включен газанализатор, като помолихме клиента да излезе, без да пипа нищо. Направихме обследване на цялото жилище, но газанализаторът не реагира. Не се усещаше и характерният за одорирания природен газ мирис. Вече поуспокоени се върнахме към мястото, където е монтиран газсигнализаторът, като през цялото време периодично се чуваше двойно пиукане. Оказа се мобилният апарат на клиента, паднал зад телевизора и сигнализиращ за изтощена батерия.

Какво е Овергаз за теб? Опитай се да използваш една дума или в краен случай-изречение 🙂

Приятелство, лоялност, признание.

А сега за снимката. Къде е правена/ нещо по-специално за нея?

Снимката е правена в Планина Осогово на рибното езеро, намиращо се непосредствено до хижа „Осогово”, разположена на 1640 метра надморска височина в местността „Плавилото”. В езерото се развъжда пъстърва, която се събираше около падащата вода.

Снимката е правена от ръка. Имаше силен снеговалеж, затова се наложи да държа фотоапарата с една ръка, а с другата шапката ми, която е с козирка, над апарата, за да запазя обектива сух. В цялата сцена имаше динамика, чистота и много свежест. Това ме грабна и затова се опитах да ги уловя, надявам се успешно, защото времето не позволи да направя втори кадър.