В Нови Искър, втория по големина столичен район, знаят кой е най-чистият, евтин и достъпен енергоизточник – природният газ.

На територия от 220 хиляди декара в района живеят 26 200 души. Жилищата им са разположени в град Нови Искър и селата Балша, Войняговци, Доброславци, Житен, Кубратово, Кътина, Локорско, Мировяне, Негован, Подгумер, Световрачене и Чепинци.
Местната индустрия е с национално значение и е профилирана най-вече в цветната металургия, химията, керамиката и други продукти за строителството. Ескперти прогнозират бум на туризма, защото в няколко селища от район Нови Искър има минерална вода.

Заради проявения интерес към природния газ и услугите, предоставяни от Овергаз Мрежи АД, експерти на дружеството, съвместно с кмета на Район Нови Искър, г-жа Даниела Райчева (ГЕРБ, трети мандат), ще проведат информационна среща с жителите на район Нови Искър, на 22.01.2020 год., от 18.00 часа, в читалището на гр. Нови Искър, ул. „Искърско дефиле“ №277.

По време на срещата експертите на Овергаз ще отговорят на всички въпроси, свързани с газификацията и с възможността да се изгради разпределителна мрежа на територията на Район Нови Искър.

Очакваме ви, уважаеми жители на Нови Искър!