Екипът на градина „Вдъхновение“, гр. Божурище, отличи „Овергаз“ като вдъхновител за каузата на организацията „За децата-2017“ и нейната дейност. Като първи център за защитена заетост, създаден в България, сдружението се занимава със социални активности вече повече от три години. Градината успешно реализира своя социално значим проект – зеленчукова и плодова градина с два парника, в която 15 младежи с увреждания отглеждат екологично чисти продукти. Реализират производството си на свободния пазар, като качествата на всичко произведено от приказната градина са изключителни.

Подпомагането на дейността на центъра, в който работят хора с трайни увреждания и специфични дефицити, силно подкрепя социалната им интеграция в обществото. Служители на „Овергаз“ са посещавали няколко пъти градината, включвайки се както с доброволческа работа и дейности, така и със застъпничество и ангажираност във връзка с проблемите на младежите с различни дефицити. Сдружението е получавало и финансова подкрепа от страна на компанията, за да се подобри начинът на живот, достъпът до възможност за достойна работа и адаптацията на хората с увреждания, а също и създаването на възможности за приобщаване на още и нови съмишленици към каузата.

Градината „Вдъхновение“ е едно от малкото места в България, в които млади хора с увреждания могат да работят на трудов договор и да печелят достойно прехраната си. Благодарение на съществуването на градината работещите ежедневно доказват на себе си и околните, че физическата бариера не може да те спре да следваш мечтите си и да бъдеш полезен на обществото.

Повече информация за сдружение „За децата-2017“ и градина „Вдъхновение“ можете да намерите тук: https://darik.bg/gradina-vdahnovenie-s-blagorodna-misiya и тук: https://www.forkids2017.org/.