На 12 февруари 2015 г. на церемония в София се състоя връчването на първите годишни отличия „Отговорна компания – отговорни служители“. Овергаз бе сред първите 20 компании, които получиха годишен знак за дарителство от работното място. Отличието получиха Мая Виденова, мениджър „Развитие на човешките ресурси и наставничество” и Даринка Георгиева, старши експерт „Отношения с обществени организации”.

Инициативата е на Фондация „Помощ за благотворителността в България“, Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора. Годишният знак „Отговорна компания – отговорни служители“ се присъжда на компаниите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчество на служителите си и утвърждават целогодишното им ангажиране със социално значими каузи като корпоративна ценност.

Overgas s nagrada

Мая Виденова, мениджър „Развитие на човешките ресурси и наставничество” и Даринка Георгиева, старши експерт „Отношения с обществени организации”, с отличието – годишен знак на Овергаз „Отговорна компания – отговорни служители“.

Факти за дарителството в Овергаз:

 

  • Общата дарена от служители на компанията сума е над 19 000 лв.
  • Близо 250 служители редовно даряват лични средства в подкрепа на различни избрани от тях каузи.
  • Част от тези средства бе предоставена на Дома за сираци на отец Иван в Нови хан. С друга част служителите на компанията активно подкрепиха кампаниите за хората, пострадали от наводненията, а също и дариха средства за преподавателя Теодосий Теодосиев и неговата школа по експериментална физика.
  • През 2014 г. в „Деня на доброволчеството” над 400 служители от 19 града в страната се включиха в 31 инициативи – засадихме дървета, почистихме паркове и екопътеки, помагахме в социални домове, на бездомни животни и много други.
  • В помощ на колеги в нужда проведохме 3 кулинарни благотворителни базара. Научете повече за тях тук, тук и тук.>

 

А вие как дарявате във вашия офис? Ще се радваме да обменим опит. 🙂