На 15 май (събота) в София Тех Парк с екип от „Българско школо“ ще отговорим на вечния въпрос „За какво ми е тази математика?“, а заедно с български астроном в Харвард ще изследваме екзопланетите

Математиката е предмет, който или обичаш, или ненавиждаш, но всъщност винаги имаш нужда от нея. Възможно е да попаднеш на финансовата борса, на кораб в Бермудския триъгълник или пък в кухнята на известен готвач… Кой знае? В тазгодишното издание на Софийски фестивал на науката учители и ученици от Частно средно училище „Българско школо“ ще представят математиката така, че всеки ще може да я разбере и обикне. Изследователският кът и работилницата на 15 май от 16:30 и от 18:00 ч. в зала „Котангенс“ (София Тех Парк) ще ви предизвикат сериозно. И двете със свободен достъп – повече информация на този линк.

Тъй като математиката е предмет, отнасящ се към откривателството, тема близка до Овергаз, подкрепяме още едно събитие от програмата на фестивала: Извънземен живот – нови насоки в търсенето. В съботния ден между 17:00 и 18:00 ч. големи загадки очакваме да ни разкрие Димитър Съсълов – професор по астрономия в Харвардския университет, където изследва звездите и открива планети около тях (екзопланети).

Овергаз взема участие в Софийски фестивал на науката за втора поредна година, срещайки в лицето на организаторите от Британски съвет верен партньор в изпълнението на своята мисия. В стремежа си да насърчава любознателността у децата и младите хора и да покаже ценността на инженерните науки за обществото, компанията ни инвестира в образователни проекти, сред които „Българско школо“. Единадесетото издание на фестивала ще даде възможност за изява на вдъхновяващия екип от учители и ученици на природо-математическата паралелка в училището.

Овергаз кани всички, които се интересуват от глобалните и истински важни теми и проблеми на съвремието, да посетят столичния фестивал идния уикенд. Лекторите са прочути в своята област учени, програмата е богата и разнообразна и всеки би могъл да открие в нея своята „храна за размисъл“. Акценти, участия и график на събитията – можете на откриете тук.