Изпреварвайки пролетта, и през тази година единственият по рода си фестивал за документални филми, посветени на велики артисти и любопитни исторически личности – Master of Art, е отново тук с подкрепата на „Овергаз“.

Благодарение на дългогодишното партньорство между двете организации, и тази година филмите, посветени на живота и творчеството на велики личности, ще имат възможност да достигнат до българската публика. Специален ангажимент има „Овергаз“ към фестивалната категория, обвързана с взаимоотношенията между изкуството и властта („Изкуство и власт“). Това е един силен акцент и допълнение към ясната позиция за отстояване на човешките права, свободата на словото и изразяването във всичките ѝ форми – кауза, която от години компанията подкрепя.

Кого наричат „създател на идеалната красота” ще научим от италианския документален филм „Ботичели, Флоренция и Медичите“, „Моето име е Алфред Хичкок“ (24 февруари в кино „Люмиер“) печели интереса на феновете на великия режисьор, а интимният разговор между Труман и Тенеси (15 февруари в „Дом на киното“) следва кореспонденцията между писателя Труман Капоти и драматурга Тенеси Уилямс, понякога съмишленици, понякога врагове през десетилетията. Master of Art 2023 ни предлага наситено съдържание със специално селектирани документални филми с още разпознаваеми имена като Чарли Чаплин, Джани Версаче, Енио Мориконе, Луис Бунюел, Дейвид Линч, Марсел Марсо, Артуро Мари. Пълната програма по дни, кина и прожекции може да бъде намерена тук: https://masterofartfilmfestival.com/bg/

С богатата си програма в София, Пловдив, Варна и Стара Загора в периода 10 февруари – 8 март пред хиляди зрители ще бъдат показани над 50 вдъхновяващи и интересни истории от света на архитектурата, дизайна, модата, изобразителното изкуство, музиката, литературата, киното и властта по света. Фестивалът планира затвърждаване на програмата си с онлайн издание, излъчвано по nettera.tv от 7 до 28 април, и лятно издание на открито – в края на август.

Повече актуална информация за фестивала и всички планирани събития можете да намерите на официалната фейсбук страница на събитието или на официалния сайт на Master of Art.