„Една зелена неделя“ – това е името на акцията, която обедини Овергаз общността в ежегодното почистване на пътеката „Драгалевци – Бояна“

На 12 май доброволци от Овергаз и Българско школо се събраха в подножието на Витоша за първата доброволческа инициатива за годината. Акцията „Една зелена неделя“ започна със спортни активности за всички – деца и родители, и завърши с почистването на осиновената от Овергаз алея „Драгалевци – Бояна“, която общността облагородява ежегодно в изпълнение на своята природосъобразна политика. Партньор на събитието бе сдружението ParaKids, което проведе адаптирани игри за децата с различни възможности.
Акцията събра служители на компанията и семейства от училището за един едновременно разпускащ и активен полуден. Той премина със слънчево време, йога на открито и висок дух, подхранван от инструкторите от ParaKids, които успяха да накарат всички деца, независимо от техните различия, да се забавляват. Изнесени бяха отпадъци, които малки и големи събраха от т.нар. „осиновена“* витошката алея. „Приятно е да разбереш, че туристите имат по-висока култура на опазване на околната среда – когато се пази чисто, хората като че ли го забелязват и са по-склонни да отнесат отпадъка обратно със себе си в града“, коментира по време на почистването един от доброволците.
Организатор бе екипът на процес „Овергаз общество“, чиято работа е тясно свързана с екологичните и социалните проекти на компанията. Те благодарят на своите партньори и приятели, застанали зад акцията „Една зелена неделя“, и заявяват, че ще продължат да поддържат превърналото се в традиция и мисия за Овергаз доброволчество. „В бъдеще ще разчитаме отново на вашата отдаденост и подкрепа, за да поддържаме Витоша здрава и вечно зелена, и за да направим така, че планината да бъде съхранена за всички“, с тези думи мениджърът на процеса Дарина Георгиева се обърна към присъстващите на финала на съвместната инициатива.

*През месец декември 2016 г. „Овергаз Мрежи” АД сключи споразумение за партньорство с Дирекция на Природен парк „Витоша”, с което „осинови” алеята „Драгалевци – Бояна”. Осиновяването предполага дългосрочен ангажимент и провелата се акция е резултат от последователните усилия от страна на компанията да се грижи за планината и отдиха на посетителите. Самият предмет на дейност на Овергаз – газификацията, допринася целогодишно за чиста околна среда и за намаляване емисиите на вредни вещества в атмосферния въздух.