След оспорвано двучасово състезание отборът на Овергаз отстъпи пред домакините от Асарел-Медет, които станаха шампион с 36 точки. В индивидуалното класиране обаче Людмил Дончев записа 19 точки, най-много от всички участници.

На 20 март (събота) се проведе първото виртуално издание на познатите „Игри за добрини“, организирани от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН в платформата lichess.org под наблюдението на опитен съдия. Овергаз сформира страхотен отбор с участието на Антонио Антонов (Проектант „Газови мрежи“), Людмил Дончев (Отговорен счетоводител „Овергаз Мрежи“) и Георги Варамезов (IT специалист „Апсенчър „). Колегите ни влязоха в съревнование с други компании, обявявайки се в подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие чрез Фонда на BCause и Български фонд за жените. Наградният фонд в размер на 2500 лв. от всеки турнир отива за благородна кауза. Отборът на Асарел – Медет реши да подкрепи развитието на шахмата чрез местния клуб: със сумата ще бъдат закупени електронни дъски за игра на отбор в Панагюрище.

От Мрежата на отговорните компании поздравиха всички участници за отдадеността, отборния дух и приятелската атмосфера по време на турнира. Овергаз общество е направлението в компанията ни, което работи по реализирането на колективните проекти на Българската мрежа като „Игри за добрини“. След края на срещите екипът сподели, че се гордее с отбора на Овергаз и благодари за спортсменството по време на срещите и за солидарността с жените, пострадали от този тежък социален проблем – домашното насилие.

Антонио, Люси и Жоро вдигнаха летвата високо. Ще очакваме да тренират и да ни представят все така достойно и занапред. Сигурни сме, че триото ще приветства и още запалени шахматисти, все още срамежливи да ни се покажат, обърна се Даринка Георгиева, мениджър Овергаз общество, към служителите на Овергаз и коментира: ”В турнирите виждаме хора, които не просто се борят за каузи. В него ставаме свидетели на материализацията на хубавата българска поговорка „Сговорна дружина, планина повдига”. Във времето, в което живеем и реалността, която обитаваме, имаме нужда от повече такива събития.”.

За проекта

Проектът „Игри за добрини“ цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. „Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.