По традиция „Овергаз“ ще се включи в „Часът на Земята“ – една от най-големите инициативи за борба с климатичните промени в света. Газоразпределителната компания отново ще загаси за час осветлението във всички свои офиси. Тази година глобалната инициатива ще се проведе на 23 март от 20:30 часа.

Освен с ежегодното си участие в „Часът на Земята“ Овергаз допринася целогодишно за борбата с климатичните промени. Газификацията е един от начините устойчиво да се намалят емисиите на вредни вещества във въздуха. С това не спират усилията на компанията да работи и в посока опазване на планетата. През 2023 година служителите ѝ са дарили за природата над 500 часа в рамките на различни проекти.

Един от тях е залесителната акция „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“. През април 2023 година 40 петокласници и техните ръководители, както и служители на дружеството посадиха 1800 фиданки. До днес засадените от „Овергаз“ дръвчета са близо 198 000, а площта на гората на „Овергаз“ е 536 дка.

Всяка година служители на компанията провеждат и доброволчески акции на осиновената от „Овергаз“ екопътека „Бояна-Драгалевци“ на Витоша, за която полагат грижи повече от 5 години. Миналото лято бяха обновени и лакирани мостовете на пътеката и почистен малкият заслон, който стана по-уютен с разполагането на пейки.

Газоразпределителното дружество подкрепи за поредна година инициативата „Истински мед“, като осинови три пчелни кошера – така е подсигурен живот за над 180 000 пчели. Осиновяването на кошери е стъпка към спасяване на пчелите в България, запазване на биоразнообразието и осигуряване на цялостна подкрепа за природата и средата, в която живеем.