Овергаз общността отново в действие във втория доброволчески ден за годината

В последните дни на август доброволците на Овергаз се включиха в акция по облагородяване на къта за отдих около извора „Светената вода“ на осиновената алея на Витоша. Със съдействието на Природен парк „Витоша“ бяха поставени нови дървени маси и пейки в близост до извора, който ежедневно привлича жители и посетители на София. Колегите боядисаха и поставиха ново информационно табло, запознаващо туристите с историята на извора и с лековитите свойства на неговите води.

Сава Попсавов от Дирекция на Природен парк „Витоша“ посрещна доброволците и заедно стигнаха до началото на осиновената от Овергаз алея, над Бояна, където се намира изворът.
С безценната помощ на двамата господа Дани Панчев, Експерт „Повишаване на квалификацията“, и Росен Загоров, Мениджър „Логистика, доставки и материални запаси“, от мястото бяха изнесени старите неизползваеми пейки и дървен материал.

Дамите премахнаха нерегламентирано огнище, почистиха част от алеята и активно се включиха в дейностите по облагородяване на пространството. Обсъдени бяха и възможности за бъдещи съвместни инициативи с парковата дирекция.

За участниците в лятната акция, преживяването на Витоша донесе разнообразие, удовлетворение и разхлада.
„Овергаз общество“ изразява своята признателност към доброволците и благодари, че се отзоваха на призива да допринесем заедно за една по-чиста околна среда. Екипът отправя покана към всички, които не успяха да дойдат този път – те ще получат шанс да се включат през есента.

„Работата ни не свършва дотук – има още какво да бъде направено на алеята. Професионалистите от Парка ни помагат да идентифицираме местата, които се нуждаят от подобрение, за да бъдем максимално полезни. Продължаваме напред към следващата цел“ с тези думи Дарина Георгиева, мениджър „Овергаз общество“, ни насочи към предстоящия есенен доброволчески ден.