В подготовка за един от най-обичаните български празници – Баба Марта – в офиса на Овергаз в събота, 21 февруари, се проведе трета работилница за мартеници „Сръчковци”. С помощта на мама и татко деца на служители на компанията прекараха забавна съботна сутрин в майсторене на мартеници.Overgas_rabotilnica za martenitsi_6

В тазгодишната работилница преобладаваше използването на филц (естествена вълна) и вълна булана, а моделите бяха доста нетрадиционни – мартеница „щъркел”, „кокиче” и „шапчица” са само част от интересните мартеници, които изработиха участниците в работилницата. Не липсваха и класически модели мартеници, както и креативни техни интерпретации. Организаторите от отдел „Социална програма” се бяха постарали да предложат на децата различни модели и всевъзможни материали, за да могат свободно да развихрят фантазията и уменията си.

В третото издание на работилницата се включиха деца до 12 годишна възраст, някои от които дойдоха с братчета или сестричета. Мария, която миналата година постави рекорда за най-млад „сръчковец”, тази година се включи отново в изработването на мартеници. Порасналата госпожица (вече на цели 2 години и половина) избра да направи мартеница модел „щъркел”.

Overgas_rabotilnica za martenitsi_2

Мария, вече на 2,5 години, с нейната мартеница щъркел.

Overgas_rabotilnica za martenitsi_3

Overgas_rabotilnica za martenitsi_5

Още снимки на малките сръчковци можете да видите в нашата Фейсбук страница.