Стажантската академия на Овергаз през 2016 събра 12 стажанти и бе изпълнена със забавни моменти и разбира се, усърдна работа. Участниците тази година преминаха през поредица от обучения,  инициативи и състезания, за да подобрят професионалните си умения и да се запознаят с нашия бизнес.

Стажантите на Овергаз след края на тиймбилдинга

Благодарение на времето прекарано в компанията, стажантите успяха да видят събитията от „кухнята”. Всеки един от тях се включи активно в работата на професионалисти в сферите на маркетинга, продажбите, човешките ресурси, социалната отговорност и оперативното развитие. Те бяха насърчавани от лични ментори, които им помогнаха да подобрят професионалните си умения и да се запознаят с детайлите в работата.

Овергаз стажанти в действие

 

Така те приложиха академичните си знания на практика, но и развиха редица други умения в своята професионална сфера. За това спомогнаха и инициативите организирани от страна на компанията, част от които бяха двудневен тийм билдинг в Боровец, обучение по презентационни умения и маркетинг комуникации. Отговорни за техния успех бяха и колегите от телевизия BiT, където стажантите  подобриха уменията си за снимане на видео и монтаж.

Стажантска академия на Овергаз 2016

 

Продуктът на техните усилия беше задачата в тазгодишното стажантско състезание. В него те бяха разделени на екипи, в които самостоятелно изготвиха информационни видео клипове за програмата на Овергаз „Аз търговец”. В тях те информират търговците на газ за предимствата на природния газ, за да подобрят комуникацията им с нашите клиенти. Клиповете бяха оценени от служителите на цялата компания и жури от главни експерти.

Край на Стажантската академия на Овергаз за 2016

 

Всяка година Овергаз приветства млади хора от цялата страна, които искат да подобрят професионалните си умения в динамична и практическа среда. Те получават реална възможност да придобият директен опит в сферата, от която се интересуват, без значение дали идват от икономическа или техническа специалност. Благодарение на това те получават основа за развитие на уменията си и са подготвени за реализация на бъдещите им начинания.

 

Ето няколко ценни съвета от стажантите, преминали успешно през академия 2016, към бъдещите кандидати за стаж в Овергаз:

 

„Задавайте  все повече и повече въпроси, защото работите с професионалисти, от които винаги има още какво да си откраднете!”

–     Катерина, Стажант „Проучване на пазара”

 

Бъдете упорити и се възползвайте максимално много от стажа, защото минава изключително бързо, а от него могат да се извлекат безброй ползи и нови знания.”

–     Жасмина, Стажант „Овергаз общество”

 

„Да бъдат отворени за нови знания и да имат ентусиазма да се учат от предизвикателства, защото Овергаз им предлага точно това

– Виолета, Стажант „Управление на знанието”

 

Следете страницата ни в LinkedIn, за да разберете първи за старта на Стажантска академия 2017!