Един от любимите моменти на стажантите в Овергаз – тиймбилдингът! За това колко е важна екипната работа и как се правят коктейли ще Ви разкажат Катрин Митева и Константина Николова, стажанти в отдел „Маркетинг”.

Overgas_Interns_team building_1

За осма поредна година стажантите на Овергаз забъркаха своя коктейл от емоции, забавления и предизвикателства. Обединени от желанието да участват в нещо ново и различно, те се впуснаха в приключението, наречено тиймбилдинг, по време на което, в приятелска и свежа атмосфера, те учиха, създаваха приятелства и откриваха нови неща за себе си. Разбира се, това се случи със специалното участие на техните наставници, които с много ентусиазъм и изобретателност ги насърчаваха.

Програмата започна с представяне и опознаване на участниците по един доста нестандартен начин. Всеки от стажантите трябваше да напише по две истини и една лъжа за себе си, а останалите имаха за задачата да разпознаят твърденията. Това допринесе за опознаването на стажантите и разчупването на атмосферата. Обучението продължи с работилница, чиято основна задача бе да покаже на стажантите, че силата на екипа се крие в добрата комуникация. Наученото веднага бе приложено на практика. Разделените на екипи стажанти и техните наставници имаха за задача да изготвят кратък видео материал, който да представи дейността и типа работа на всеки отдел. Както се вижда и от снимките, тази част бе една от най-забавните по време на тиймбилдинга 🙂

Overgas_Interns_team building_2

Overgas_Interns_team building_3

Стажантите от отдел „Човешки ресурси” изненадаха всички с подготвените от тях интересни предизвикателства – състезание по построяване на кула от спагети :), което спечели отборът на инженерите и състезание за приготвяне на най-оригинален коктейл.

Overgas_Interns teambuilding_4

От спагети е – наистина! 🙂

Overgas_Interns teambuilding_12

Коктейлоправене 🙂

Много ценен както за нас, така и за останалите стажанти, бе работилница „Кариерата”. По време на нея и с помощта на лекторите всеки един от стажантите направи модел за развитие на собствената си кариера с конкретни стъпки за постигане на целите си. Обучението завърши с Ролева игра, в която всеки трябваше да прояви творчество и инициативност. Това помогна на стажантите да оценят работата си в екип и да определят слабите си страни, за да могат да постигнат по-добри резултати в бъдещата си работа.

Overgas_Interns teambuilding_13

Стажантите единодушно определиха тиймбилдинага като полезен, интересен, и разбира се, доста забавен. Интересен, защото се опознахме по-добре, полезен, защото научихме много нови неща и забавен, защото се забавлявахме всички заедно и се върнахме към работния процес с нови свежи спомени.

 

* Този блог пост достига до Вас благодарение на стажантите в отдел „Маркетинг“ – Катрин Митева и Константина Николова.

Konstantina Nikolova_Katrin Miteva