С радост ви съобщаваме, че в събота – 5 октомври 2019 г., волейболният отбор на Овергаз изигра страхотни три мача в традиционните турнири „Игри за добрини“ на Българската мрежа на Глобалния договор.
Благодарим на всички, които избраха да станат част от триумфирането на доброто във волейболната арена на „Овергаз“.

Момчетата в състав: Антонио Атанасов, Стефан Илиев, Валентин Величков, Симеон Белчев, Николай Йорданов, Николай Пенев, Кристиян Венков, Донандони Донов, Александър Михайлов и Емилиян Василев, се класираха на полуфинал, след като реализираха две победи в груповата фаза. Тъмносините екипи излязоха на игрището с настроение, готови за дръзки атаки и силни блокади. Те показаха силно желание и отборен дух, а от публиката забелязаха, че с напредването на играта съотборниците споиха екипа и навлязоха в ритъм.
В напрегнати три гейма, Овергаз-ци загубиха от отбора на „Асарел-Медет“, но предизвикаха у публиката френетични възгласи.

„Игри за добрини“ са спортни турнири, наградният фонд от които отива за благородна кауза. През 2019 г. момчетата от отбора се спряха отново на ParaKids – сдружението, което помага на деца с двигателни увреждания да се докоснат до спорта. Те се обявиха за изграждане на адаптирана спортна площадка, която да подпомогне тяхното раздвижване.

Купата в турнира по волейбол тази година вдигна „А1 България“, която дарява чека от 3500 лв. на фондация „Очи на четири лапи“, обучаваща кучета – водачи на незрящи.

Удоволствие е да пресъздадем домакинството си в „Овергаз Арена“ и примера, който дадохме за ограничаване на пластмасовия отпадък от събитието.
Дарина Георгиева, мениджър „Овергаз общество“ сподели:

“Гордеем се, че успяхме да проведем турнира с почти нулев екологичен отпечатък: всички състезатели получиха и ползваха бутилки за вода за многократна употреба. Като компания, за която опазването на околната среда е изключителен приоритет, е важно да бъдем добрия пример.“

Тя допълни още, че за Овергаз е привилегия да бъде домакин на волейболния турнир и да среща доброто, събирайки хора с благородна мисия от различни организации.

На първо място екипът ни иска да поздрави участниците от нашата добра компания – играта ви беше елегантна, чиста и спортсменска. Вие ни представихте достойно като домакини и ни мотивирахте като организатори! Благодарим на всеки един отбор и състезател за отдадеността на инициативата, както и на съдиите от волейболна академия „Стойчев-Казийски“ за безупречното съдийство.

Надяваме се да сме доставили приятни емоции, чувство за споделеност и най-вече удовлетворение от #ИгриЗаДобрини – турнир по волейбол 2019.