По пътя към Доброто не може да има почивен ден. Не можем да стоим и да чакаме някой да ни поднесе Доброто… Така мислят и от фондация „За Доброто“, която организира кампанията „Светулка“ – за обновяване на детските отделения в болниците в цялата страна. В инициативата за по-добра болнична среда се включи и сплотеният екип на „Овергаз“.

В свое интервю Петя Мичевска, експерт „Контактен център“, „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои“ АД,  ни разказа, че намира много „енергия за по-добър живот“ в инициативата „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои“. Движени от тази енергия и от общи, споделени ценности, много колеги направиха своите дарения в проекта, насочен към подобряване на условията в детските отделения на две големи болници – в Ловеч и във Велико Търново.

„Колективът в Овергаз е много сплотен и отразява ценностите на компанията, която е социално ангажирана и подкрепя проекти, които са в грижа за българското общество. Колегите ще разпознаят ползите от дарителската кампания „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои“, а дарените средства ще спомогнат за формиране на една лечебна обстановка, годна за подобряване на здравето на нуждаещи се малки и подрастващи пациенти“ – в това вярва Петя, която е родена и израснала в Ловеч, а днес е част от екипа ни във Велико Търново. Петя разказа, че болнична помощ може да се потърси в Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Угърчин, но за малките пациенти квалифицирана лекарска грижа може да се намери само в детските отделения на Ловеч и Троян.

„Всички дейности, свързани с добруването на децата, са великолепна кауза, която заслужава безрезервна подкрепа. В детските отделения се лекуват бъдещите лекари, учители, инженери, спортисти, визионери и творци на България, а защо не и космонавти, които в този момент се нуждаят от нашата малка безвъзмездна подкрепа, за да издигнат високо своите бъдещи мечти“ – добави Петя Мичевска.

Светла Илиева, главен експерт „Отношения с персонала“ в „Овергаз Мрежи“ АД също сподели защо намира смисъл в тази инициатива:

„Нямаше никаква нужда да убеждавам близките си, че е важно да се включим. Споделих им, че смятам да даря средства за кампанията, разказах им, че „Овергаз“ ще удвои събраната сума и те решиха да участват. Служителите на нашата компания многократно сме доказвали, че когато колега има нужда от помощ, се обединяваме и помагаме. Сега обаче каузата е друга. Дарителската кампания не е вътрешна само за служители. Тя има за цел да привлече „Овергаз“ общността и извън рамките на компанията. Готовността на ръководството да застане зад инициативата, беше също знак, че има смисъл. За мен като клиент и служител на „Овергаз“, а и като майка, реших, че е важно тази дарителска кампания да бъде подкрепена.“

Анна Прешелкова, зам. изпълнителен директор „Корпоративни финанси“ в „Овергаз Мрежи“ АД подчерта важността на кампанията:

„Навременната и адекватна медицинска помощ за децата е най-важна за всеки родител. Особено при най-малките е от ключово значение – още в начален етап да се получи лекарска консултация, предвид колко бързо се развиват процесите при децата. А колко любов и доверие има в детските очи, когато болката им се облекчи! Всяка помощ е добре дошла. В каузите всеки може да помогне по своему – кой с пари, кой с труд, кой с „едно рамо“, когато трябва. Похвална е постъпката на децата от 4 „в“ клас на ОУ „Васил Левски“ в гр. Ловеч, както и на техните родители и учители, които са ги насърчили и подкрепили. Те направиха голямо дарение, една помощ от децата за децата… Всеки посвоему.“

Нещо много лично ни разказа Ивайло Вълчев, експерт „Изграждане на газоразпределителна мрежа“, който живее и работи в гр. Велико Търново:

„Като дете съм лежал два пъти в детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Условията тогава бяха задоволителни, но определено не достатъчно, за да почувствам уют и топлина. Децата трябва да се чувстват сигурни и спокойни, особено докато са в болнично заведение. Кампанията е чудесна възможност в тази посока. Аз лично участвам в кампанията, тъй като искам репутацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ да се подобри и да бъде по-добро място за децата, нуждаещи се от лечение.“

Милена Николова, експерт „Фактуриране и инкасиране“ в гр. Ловеч, обобщи различните аспекти на живота в по-малкия град, свързвани не само с достъпа до качествена здравна грижа:

„Смятам, че на този въпрос ще отговоря твърде емоционално. Темата за здравеопазването няма как да остави някого безразличен и да каже „мен това не ме засяга“. Всички ни касае. Смятам, че в по-малките градове в страната, предизвикателствата, с които се сблъскват хората, много си приличат. По-ограничени възможности за намиране на работа, затруднен достъп до лекарска помощ, качествено образование и грижа за хора в риск.“

След края на кампанията, който предстои на 18 ноември, „Овергаз“ ще удвои сумата от даренията на всички физически лица, събрана онлайн в дарителската кампания „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!“. Не се бави, включи се в тази благородна инициатива още днес и нека заедно направим още едно добро!