От десетилетия използването на енергията от природен газ за готвене е една от тайните на най-добрите майстори готвачи. Ето кои са причините те да изберат този енергоизточник и защо само с него успяват да реализират своите кулинарни шедьоври:

Контрол на температурата

Газовият пламък осигурява моментално необходимата по-висока или по-ниска температура с едно натискане на копчето. Така природният газ осигурява пълен контрол над температурата за готвене. За разлика от електрическите печки и фурни, които загряват и изстиват много по-бавно и при тях липсва възможността за прецизно регулиране на температурата.

По-бързо готвене

Бързото изстиване и загряване на газовите готварски уреди означава и кратко време за готвене. Време, което със сигурност можем да използваме по по-добър начин.

По-малко разходи

Цената на природния газ за битови потребители навсякъде по света, включително в България, е по-ниска от тази на електроенергията. Като към този факт прибавим по-малкото количество енергия, което е необходимо за приготвянето на една вечеря, например, с използването на природен газ за готвене могат да се спестят и не малка част от месечните енергийни разходи.

По-дълъг живот на уредите

Фурните и котлоните на природен газ имат по-дълъг живот от електрическите уреди. Газовите котлони и фурни са предназначени да издържат по-дълго и да се справят с по-често готвене.

По-добро отношение за вашите готварски съдове

Уморихте ли се да подменяте вашите съдове за готвене заради щети? Електрическите готварски уреди често изсушават съдовете, както и вашата храна. Така готварските съдове се захабяват доста бързо. Ако забележите, че вашата храна или печени продукти често изсъхват, опитайте да готвите с природен газ. Природният газ използва пламък за загряване, което води до по-голяма влага и по-малко щети на вашите съдове за готвене.

И шестата причина да използвате природен газ за готвене е:

 

link-preview

До 15 декември 2017 г. всеки битов потенциален или настоящ клиент на Овергаз може да спечели един от 15 комбинирани готварски плота на Bosch. Право на участие в томболата имат всички, закупили газов котел на Bosch с 15% отстъпка. Пълните условия са достъпни на www.bit.ly/OvergasPromo