В очакване на зимата

По-топъл дом и по-ниски сметки – напълно е възможно!

Топлото време през последните дни за момент ни накара да забравим, че зимата наближава, но скоро температурите ще станат доста по-ниски. През студените месеци най-голямото перо в семейния бюджет са енергийните разходи и най-вече тези за отопление на дома. Отделете последните топли есенни дни, за да подготвите дома си за зимата – тази инвестиция ще Ви гарантира по-ниски сметки. Как лесно можете да оптимизирате консумацията си на енергия без да жертвате своя комфорт и да намалите битовите си сметки?

Изолацията – намалява топлинните загуби, намалява и Вашите разходи

Добре изолираното жилище ще задържа топлината през зимата и няма да я допуска през лятото. Това е дългосрочна инвестиция, която е добре да направите ако искате да повишите топлинния комфорт в дома си. С това подобрение може да намалите енергийната си консумация с 10%.

Най-голямата загуба на топлина е през прозорците – почти 40%. Уверете се, че прозорците са добре уплътнени и дограмата няма нужда от смяна, за да не се изненадвате неприятно от високите разходи за отопление през предстоящите месеци.

В кухнята – „добри практики” при готвене

Не отваряйте фурната, докато приготвяте храната – губите по 20% от енергията.

Ако готвите на електрически котлон, изключвайте го малко преди края на готвенето. Така ще можете да използвате и остатъчната топлина. Уредите на природен газ позволяват много по-добър контрол на температурата и при използването им нямате топлинни загуби – просто изключвате уреда, когато ястието Ви е готово без да изразходвате допълнително енергия.

Смяна на енергоизточника с природен газ – сега е по-изгодно

Безспорно най-ефективното решение за намаляване на енергийните разходи във Вашия дом. Цената на синьото гориво е доста по-евтина от тази на други енергоизточници (справка последна статия за цени).

Природният газ позволява пълен контрол над използваното количество енергия – така отоплявате дома си по най-добрия и ефективен начин, а енергията е на Ваше разположение винаги, когато имате нужда. Със седмичния програматор, с който управлявате използваното количество природен газ, можете да намалите разходите си с до 20%.

Ако сте решили да смените енергоизточника е добре да го направите до 31 октомври. До тази дата можете да се присъедините към газоразпределителната мрежа на Овергаз без такса. Услугата „присъединяване” е необходима, за да можете да използвате природен газ в дома си. Сега можете да закупите и качествено газово оборудване с до 18% отстъпка – списък. В комбинация с останалите ни предложения можете да спестите до 1300 лв. Вижте всичките ни актуални предложения тук.

Има ли изградена газоразпределителна мрежа до Вашия дом?

Колко време и какви са етапите на газификация на едно жилище?