На пръв поглед идеята за замяната на електроенергията с природен газ за отопление, готвене и топла вода в дома може да изглежда ненужна стъпка. Но не и след като разберете колко много ще спечелите ако използвате синьото гориво у дома.

Защо да заменим електроенергията с природен газ

По-евтино

Природният газ е най-ефективният и евтин енергоизточник за отопление, готвене и топла вода в дома. Цената му в момента е над 60% по-ниска от тази на електроенергията. Домакинство, което обитава жилище от 70 кв.м. може да спести близо 1000 лв. за година само от замяната на електроенергията с природен газ. Изчислете годишните си разходи с различните енергоизточници с нашия енергиен калкулатор.

По-комфортно

Електроуредите, които използвате за отопление в дома, ще се справят ли в случай че тази зима има повече дни с отрицателни температури? Това обикновено се оказва проблем, но не и ако използвате природен газ. Независимо от времето навън комфортът, който ви осигурява синьото гориво е съобразен единствено с вашите лични предпочитания. Да не забравяме и въпросът с топлата вода. Ако за вас изразът „взимам си дълъг, топъл душ“ е чиста метафора, то за хората, които използват природен газ не е. Топла вода има в изобилие винаги, когато пожелаете, без да е нужно да чакате „бойлерът да загрее“.

По-чисто

Използването на електроенергия е неефективно не само за семейния бюджет, но и за природата. Близо 4 пъти повече въглероден диоксид поглъща тя в следствие на използването на електроенергия. Колкото повече домакинства използват природен газ, толкова повече намалява въглеродният отпечатък, който оставяме и толкова по-чиста е околната среда, в която живеем.

По-ефективно

Енергията от природен газ достига до дома ви почти без загуби, което гарантира, че заплащате енергия, която използвате, а не „загуби по мрежата“. Възможността за пълен и ефективен контрол над използваното количество е гарантирана посредством модерни устройства за термоуправление в дома.

Замяната на нискоефективни енергоизточници като електроенергията с природен газ е гаранция за по-висок стандарт и поддържане на чиста околна среда.

 

Използвате ли природен газ в дома си? Споделете ни вашите причини да преминете към използване на природен газ в дома. 🙂