С наближаването на Деня на будителите наближава и един от най-специалните проекти на процес „Овергаз общество“. Въпреки предизвикателната за всички деца и възрастни година, в Овергаз намерихме начин да реализираме за осми пореден път „Гордея се с труда на моите родители“. С помощта на нашите колеги Мартин Бояджиев и Димитър Мерачев, хлапетата ще научат повече за две ключови професии. Как? В интернет, разбира се!

Издание 2019

Издание 2019

Както мнозина от вас знаят, всяка година около 1-ви ноември в компанията ни гостуват децата на служителите. Подаряваме им един ден развлекателни и образователни игри и превръщаме гостуването в празник за тях и за родителите им. Винаги сме се стремели да разширяваме познанията на малчуганите за света и професиите в него и 2020 г. няма да направи изключение. Тази година ще предложим на децата видео съдържание за едни от най-значимите за Овергаз професии – газов инженер и геолог. Мартин Бояджиев, главен експерт „Иновации“, и Димитър Мерачев, Изпълнителен директор на „Русгеоком“, са героите във видеата, които ще поднесат сложната материя по разбираем и увлекателен начин.

На 30 октомври (петък), с начален час 9.00 часа, на сайта на БМГД, малките любопитковци ще могат да “посетят” виртуалното 8-мо издание на „Гордея се с труда на моите родители“. Там ще срещнат нашите колеги, които ще ги отведат на вълнуващо пътешествие в света на природния газ и земните недра.

Димитър Мерачев на снимачната площадка в подготовка на виртуалното издание 2020

Димитър Мерачев на снимачната площадка в подготовка на виртуалното издание 2020

Макар да се отнема от емоцията на живия контакт, виртуалното издание има своите предимства и водещото от тях е възможността децата да се запознаят в рамките на един ден и с други професии извън Овергаз. Както обикновено в инициативата на Българската мрежа ще се включат и експерти с различни дейности от други компании. С помощта на технологиите знанието ще стигне до много повече деца!