Cooking with natural gas

Готвенето на природен газ е бързо, лесно и здравословно.

Природният газ е изключително полезен и признат в цял свят енергиен източник. Най-големите му предимства са, че той е ефективен, екологичен и икономически по-изгоден.

Готвенето с газови готварски уреди отдавна е предпочитано не само в домакинството, но и при професионалните готвачи от целия свят. Всички те знаят, че готвенето на газ предлага най – качествената обработка на храна, при най – бързо достигане на висока, но балансирана температура, позволяваща икономичност, бързина, чистота на термичната обработка, при което храната запазва оптимално своите полезни вещества.

Защо готвенето на природен газ е толкова предпочитано? Живият пламък нагрява готварския съд равномерно, запазвайки вкуса на продуктите. Същото важи и за фурната на газ, където нагряването става всестранно и пълноценно. Газовите уреди достигат до желаната температура за много кратко време като по този начин едновременно пестите енергия и приготвяте вкусни и здравословни ястия буквално за минути.

Когато говорим за готвене на природен газ голяма част от хората си задават въпроса, дали е безопасна употребата на синьото гориво в домакинството. Отговорът е:

КАТЕГОРИЧНО ДА, а неговото логично обяснение е свързано с физичните свойства на природния газ, а именно:

  • Природният газ е по-лек от въздуха и в естествена среда се намира в газообразно състояние. Това спомага за лесното му отвеждане в атмосферата при проветряване и го нарежда на едно от последните места в класацията от инциденти.
  • Природният газ се одорира. Преди да стигне до домакинствата той се подлага на одориране със специална съставка. По този начин на природния газ се придава специфична миризма, която е невъзможно да НЕ усетите.

Инерцията кара българския потребител да продължава да използва традиционните готварски печки, въпреки неоспоримите предимства на газовите. Керамичните котлони, които предлагат сходна на газовите котлони бързина и малка инерстност при загряване, имат по – голяма крехкост на структурата и са в по – голяма степен изложени на риск от счупване и замърсяване, поради което и изискват по – честа поддръжка.

Днес всички големи марки електроуреди са включили в продуктовата си гама и специални серии печки, фурни и котлони, работещи с природен газ.

150-годишната световна история на газовата готварска печка на природен газ е най-доброто доказателство за изпитаните и потвърдени предимства на този незаменим за всяко домакинство уред.

NG cook 2

С уредите на природен газ приготвяте страхотни ястия като едновременно пестите енергия и време.