Otkaz

Знаете ли, че издаването на данъчни фактури за граждани в много случаи не е задължително, но за отпечатването на тези незадължителни фактури се изсичат годишно хиляди дървета?

Дърветата не са само приятно допълнение към заобикалящата ни природа. Те филтрират и пречистват мръсния въздух, осигурявайки ни кислород. Знаехте ли, например, че едно дърво за един сезон осигурява нужния на 10 души кислород? Да не забравяме и за охлаждащия им ефект – силата на едно дърво се равнява на работата на 10 климатика, работещи почти по 24 часа в денонощие!

С опазването на дърветата от изсичане подобряваме не само нашите условия на живот, но и на много други обитатели от животинското и растително царство, които разчитат на тях. Едно от най-лесните неща, които можем да направим като принос към каузата, е да използваме електронни, а не хартиени сметки, които, освен че заемат излишно място вкъщи, в крайна сметка отиват на боклука. Спестяването на един тон хартия на практика би спасил от изсичане до 15 дървета. Толкова, колкото в любимия ни парк или градинка.

Овергаз е социално отговорна компания с традиции в инициативите за опазване на околната среда. Бихме искали да използваме Коледните и Новогодишни празници, за да Ви поканим да се присъедините към кампанията ни „Вашият жест е от значение!”. В инициативата могат да участват всички битови клиенти на Овергаз, единственото нещо, което трябва да направите е да се откажете от получаването на хартиена фактура, вместо която ние ще изпращаме електронна на посочен от вас електронен адрес /email/. За целта е необходимо да подпишете Допълнително споразумение към Общи условия за продажба на природен газ на потребители за битови нужди за безплатно предоставяне на услугата „Електронна сметка за потребен природен газ”. Заявете отказ от хартиена фактура по един от следните начини:

  • В Клиентски център на газоразпределителното дружество – адреси, телефони и работно време можете да видите тук;
  • На електронен адрес [email protected];
  • От корпоративния сайт на компанията www.overgas.bg;
  • На информационен телефон 0700 11 110.

С активирането на услугата за получаване на електронна сметка, Вие си гарантирате навременно получаване на фактурата всеки месец и удобството да знаете размера на задълженията си във всеки удобен за Вас момент.

Така правите жест не само към природата, но и към себе си, близките и обществото. Отговорното отношение към околната среда на всеки един от нас е от значение.

Нека тази година всички заедно да докажем, че мястото на елхата е в гората! 🙂

Otkaz ot hartiena faktura