Още в края на месец август всички приятели на „Овергаз“ и членове на широката ни общност научиха за амбициозната дарителска кампания, която организираме съвместно с Фондация „За Доброто“ в подкрепа на създаването на детски отделения #Светулка в гр. Ловеч и гр. Велико Търново. Вярваме, че доброто може да бъде заразно – това е особено важно, когато с малък жест на съпричастност всеки от нас може да направи голяма промяна.

Чудите се какво се случва на терен? Има ли смисъл да се включите, да подкрепите и да разкажете за кампанията на близките  и познатите си? Как всеки дарен лев се превръща в лъч светлина, който носи надежда за малките пациенти…

Бързаме да ви отговорим– да, смисъл има. За хиляди деца, техните родители, лекари и цели местни общности. За да ви направим съпричастни и за да споделим как всичко се случва на практика, включваме няколко кадъра от работата в отделенията. Ето на какво е способна обединената сила на активните граждани, общото усилие на работещите в „Овергаз“, на хората в Ловеч, Велико Търново и на стотици българи и доброволци, подкрепили каузата за модернизирани детски отделения в бързо набиращата обороти онлайн дарителска кампания.

Ето как изглежда детското отделение в гр. Велико Търново след първите етапи на работа:

А в красивия град Ловеч работата на терен кипи с не по-малка сила:

Ремонтите се случват стъпка по стъпка, за да не се спира изцяло дейността на отделенията. Вече са завършени първите дейности по реновиране и  преустрояване, но предстои още много работа по цялостното им довършване в следващите месеци.

Още веднъж насърчаваме силно цялата ни общност – служители, клиенти и хиляди граждани в Ловеч, Велико Търново и цялата страна, да вземат участие, показвайки заедно силата на обществото ни. След детските отделенията в болниците на Ловеч и Велико Търново, акцията на Фондация „За Доброто“ ще последва и в други български градове, където „Овергаз“ има общност от клиенти и служители. Затова солидарността на цяла България е от изключителна важност – утре това може да се случва във вашия град!

Ние от „Овергаз“ вярваме в силата на добротата, на полезните действия и споделените усилия за постигането на по-добри условия за живот и по-добро бъдеще на България. След приключване на дарителската кампания на 18 ноември 2023г., „Овергаз“ пое ангажимент да удвои сумата от даренията на всички физически лица от кампанията „Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!“.За да участвате, достатъчен е един „клик“ и желание за подкрепа през платформата за дарениявсяко дарение е ценно и важно, независимо от неговия размер!

Бъдете активни сега, за да постигнем голямата цел – 50 000 лева, събрани от индивидуални дарения до средата на ноември, които „Овергаз“ да удвои!