През 1999 г. по време на Световния Икономически Форум в Давос, Швейцария, е даден старт на инициативата Глобален договор от Генералния секретар на ООН Кофи Анан. Чрез нея международната организация призовава компаниите да възприемат десет универсални принципа в областта на човешките права, трудовите стандарти, околната среда и борбата с корупцията. Към днешна дата световната организация включва 9792 компании от 164 държави от целия свят.

Глобалният договор на ООН стъпва в България през 2003 г. . Овергаз се присъединява към инициативата още през 2007 г., а през 2010 г. става съ-учредител на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Следвайки дългогодишния си ангажимент към обществото и убеждението, че всеки трябва да допринася за устойчивото развитие, Овергаз активно участва в създаването и дейността на организацията и до днес. 10-те принципа на глобалния договор се подкрепят активно от компанията чрез участието в редица проекти и инициативи, спазване на здравословни производствени и трудови практики, както и чрез партньорство с различни организации. „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца“, „Гордея се с труда на моите родители“, „Най-добър млад инсталатор“ и „Най-добър млад изследовател“ са само част от дългогодишните проекти на компанията.

Всяка година Овергаз публикува доклад за дейността си, свързана с подкрепата на 10-те принципа на Глобалния договор, които спазва. Вижте какъв е напредъкът ни и постигнатото през 2017 г. в различните области:

 

Права на човека

%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba%d0%b0

Общество, програми и инициативи

obshtestvo-10

Трудови норми

trudovi-normi-10Околна среда и екология

okolna-sreda-9

ekologichni-7

Антикорупция

antikorupciq-3Целият доклад – комюнике на напредъка, както и инфографиката към него е достъпна на ovegas.bg.