Имаме удоволствието да анонсираме физическото издание на единствения фестивал в Европа за документално кино на тема изкуство и хора на изкуството, който Овергаз подкрепя за трета година – Master of Art. Той се провежда от 27 август до 24 септември 2020 г. с богата програма, на няколко места в София и в страната.

През април тази година, в разгара на карантината, организаторите успяха да ни осигурят наслада от филмовото изкуство у дома, но не се отказаха от излъчване в киносалоните през есента.

Физическото издание на Master of Art започна на 27 август, на откритата Платформа А6 зад НДК и ще продължи близо месец. В София освен на двете открити сцени прожекции ще има и в кино „Люмиер“ на НДК, Одеон“, Дом на киното, културен център „G-8″, Евро Синема, зала Славейков – Френски институт, „Влайкова“, Кино двор „Улица Шипка“ 23.

Може да посетите официалната страница на фестивала, както и да следите предстоящите прожекции на Фейсбук страницата. Сред разнообразието от категории се отличава подкрепената от Овергаз, а именно “Изкуство и власт”. Тя включва документални филми за взаимотношенията между артиста и троталитарните режими, и политиката.

Master of Art 2020 ни предлага да се потопим в света и на редица артисти от всички сфери на изкуството с „Бунюел в лабиринта на костенурките“, „Мунк в ада“, „Творбите на Леонардо“, „Къде си, Жоао Жилберто?“, „Ара Маликян: Живот сред струни“, „Морис Бежар – душата на танца“, „Дора Маар между светлината и сянката“, „Форман срещу Форман“ – общо 67 филма за архитектура, изобразително изкуство, музика, танц, театър, литература, кино, фотография, дизайн.

Компанията ни винаги е подкрепяла проекти в областта на изкуството и партньорството с организаторите не фестивала се превърна в традиция. Дори и в предизвикателна година като настоящата, Овергаз помогна за това филмите, посветени на големите творци, техните животи и творчество, да достигнат до българската публика.