През 2019 година Овергаз ще има удоволствието да подкрепи събитието TEDxStaraZagora: Awakening в града на поетите и да се вдъхновите от идеи и истории на успеха. Тази година организаторите събират на едно място вълнуващи лектори и теми, с което ще накарат публиката да преживее световноизвестния формат TED на българска сцена.

Третото издание събира вдъхновяващи личности, които ще споделят под формата на прожекции и презентации на живо своя опит. Сред тях са Георги Стоев, икономистът от Industry Watch и създател на образователната програма „Предприемачът като откривател“, д-р Милен Врабевски, собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа, Comic Medical и основател на Фондация „Българска памет“, Лазар Радков, който успя да вдъхнови над 700 000 души да се включат в инициативата „Капачки за Бъдеще“ и други.

Повече за организацията TED:

TED е организация с нестопанска цел, посветена на «идеите, които заслужават да бъдат споделяни» (Ideas Worth Spreading). Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Оттогава обхватът й се разширява все повече, за да бъде позната днес като международна платформа за публично презентиране. Темите и лекторите са разнообразни и обхващат възможно най-много интереси – бизнес, технологии, изкуство, психология, социално предприемачество – всичко, което предизвиква размисъл и може да вдъхновява зрителите по света.

Освен годишните конференции TED, платформата включва TEDTalks видео сайт с широка популярност, Проекта за Свободен Превод, TED Fellows, както и програмите TEDx за самостоятелно организирани събития във формата на TED.

Не го пропускайте!