През месец юли влязоха в сила новите, още по-добри условия за получаване на безвъзмездна финансова помощ по програма DESIREE Gas. Максималната сума, за която могат да кандидатстват всички, които желаят да се газифицират, е 2347 лева без ДДС, като тази сума вече включва и такса присъединяване.

В предната ни публикация ви попитахме какви са въпросите ви, свързани в програмата. Благодарим на всички, които изпратиха запитвания, а по-долу могат да прочетат отговорите им. Припомняме, че пълна информация за условията и начина на кандидатстване по програма DESIREE Gas можете да получите като попълните формата тук, свържете се с най-близкия до вас клиентски център на Овергаз или на тел. 0700 11 110.

Здравейте,имаме изградена газова система в къща.Не сме се възползвали досега от безвъзмездна помощ за газифициране.Какви са възможностите за това?

Ако нямате платена такса за присъединяване или подадено заявление, можете да кандидатствате. Трябва да посетите клиентски център на Овергаз, за да стартирате процедурата.

здравейте! мога ли да използвам тази програма за да сменя стария си газов котел с нов модел? благодаря!

Здравейте! За съжаление не. Програмата е само за битови потребители, които до момента не са потребявали природен газ. Въпреки това можете да се свържете с нас, за да ви разкажем повече за актуалните предложение за покупка на разсрочено плащане.

Колко ще струва газификацията на апартамент от 45 кв.м.? За колко време ще стане? По програма DESIREE Gas.

Няма фиксирани цени за газификация на различния тип жилище. Можете да получите индивидулна оферта за газификация, като се свържете с нас. Офертата не Ви обвързва по никакъв начин. В случай, че отговаряте на условията по програмата, няма да има проблем да получите безвъзмездна финансова помощ.

Имаме ли право на безвъзмездна помощ и в какъв размер, при положение, че инсталацията е прекарана вече до апартамента? Апартамент 70м2 в затворен комплекс, индивидуални партиди, сградата е на акт14 и се довършват инсталациите нагоре.

Първо е необходимо получаването на акт 16 за сградата. Ако не е заплатена таксата за присъединяване и не е подадено заявление за присъединяване, можете да го направите в най-близкия клиентски център на Овергаз. Ще Ви бъде изготвена индивидуална оферта за останалата част от първоначалната инвестиция и на тази база ще бъде изчислена сумата на безвъзмездната финансова помощ.

Тъй като имаме вече изградена система в къщата, по какъв начин можем да кандидатстваме за субсидия?

Платена ли е такса за присъедиединяване и има ли подадено заявление? Ако не, бихте могли да се възползвате от възможностите на програмата. Свържете се с нас за уточняване на подробностите.

Необходим ли е да притежавам акт 16 за жилището, за да кандидатствам по програмата?

Да, необходимо е. Важно условие е и към момента на кандидатстване жилището Ви да се намира до изградена газоразпределителна мрежа.

Възможно ли е да получа безвъзмездно финансиране от програмата, а останалата част от сумата на инвестицията да платя на вноски?

Да, можете да се възползвате от специално разработените продукти на няколко български банки и финансови компании, свързани с финансиране на проекти за повишаване на енергийната ефективност в дома.

Длъжен ли съм да използвам един/ определен подизпълнител за дейностите, свързани с газификацията на дома?

Не, изборът е изцяло Ваш. Все пак е добре да се консултирате със списъка на одобрените за изпълнение на дейностите фирми, за да бъдете сигурни, че разходите за газификация на дома ще бъдат признати. За Ваше улеснение можете да се възползвате от всички услуги, свързани с газификацията, които предлага Овергаз. За тази цел просто се свържете с нас, за да ви дадем повече информация.

 

Имате ли други въпроси, свързани с кандидатстването за безвъзмездна финансова помощ по програма DESIREE Gas? Попълнете формата и ние ще се свържем с вас или задайте въпроса си като коментар под публикацията.