%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%84%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0-%d0%bf

В предишните публикации за програма DESIREE Gas ви разказахме за това какво представлява възможността за безвъзмездно финансиране, кой и как може да се възползва от програма DESIREE Gas, както и какви са допустимите разходи по проекта. А ако сте пропуснали живото представяне на програмата от Пламен Михайлов, Ръководител проект в „Овергаз мрежи“, все още можете да го гледате в YouTube канала ни.

Днес ще отговорим на въпроса кой изпълнява газификацията на дома по програма DESIREE Gas.

Смяната на енергоизточник в жилището, в случая с природен газ, е свързано с няколко дейности, които трябва да се извършат, преди да започнете да използвате синьото гориво у дома. От изключителна важност е проектирането на Вашата газова инсталация, изграждането и изпитанието й в съответствие с действащите законови норми в страната. Проектът на газовата инсталация във Вашия дом е уникален и зависи от размерите на Вашето жилище, разположението на стаите, мебелите и уредите, Вашите нужди и предпочитания. От проектирането и изпълнението зависи и ефективното използване на природния газ. Ако не е предвиден подходящ газов котел, например, след време може да изразходвате повече енергия, отколкото е необходима за покриване на нуждите на Вашия дом.

Изборът на подходящи газови уреди е сред стъпките по изграждането на газовата инсталация в дома. Добре е да инвестирате в качествени, съвременни уреди на доказани марки като Bosch или Immergas, които, освен дълъг експлоатационен период, предлагат и множество екстри като възможността за управление на уреда от разстояние, директно от Вашия смартфон или компютър. Още полезни съвети при избора на газово оборудване.

Важно! Всеки потребител избира сам фирмата, която ще проектира и изгради газовата инсталация в дома, не е задължително да използвате услугите на определена фирма.

За Ваша информация: Овергаз може да осигури всички услуги, необходими за газификацията на Вашия дом. От изграждане и проектиране на газовата инсталация до доставка и монтаж на газово оборудване с най-висок стандарт на икономичност, качество и надеждност.

Посетете най-близкия клиентски център на Овергаз, за да получите най-точка оценка за необходимите за Вашия дом услуги.