И тази година Овергаз взе участие в спартакиадата на енергетиците. Колегите се представиха отлично и всеки от тях донесе награда 🙂 Както и прекрасно лятно настроение и емоции от събитието, за което можете да прочетете повече в следващите редове.

Наградите ни от 11-та спартакиада

Спортната инициатива на Националната федерация на енергетиците в България е предизвикателство за всички любители на активния начин на живот. Събитието се организира за 11 път тази година и събира на едно място служители от компаниите в областта на енергетиката. Освен че мерят сили в различни спортни дисциплини, спартакиадата е и място за запознанство и обмяна на идеи и опит с хора от бранша. Изключително доволни сме от представянето на нашите служители в тазгодишното издание – те успяха да спечелят 5 купи от участието им в спортните дисциплини и от провеждания за първи път конкурс за „Мис и Мистър Енергетик”. Името на новото състезание предполага изборът на победителите да бъде въз основа на външния вид. Всъщност участието е по двойки, които се състезават в различни игри помежду си. Състезанието е обособено в няколко кръга, а в паузите различни музикални и танцови състави забавляват участници и зрители.

Нашите участници

Тодор Йосифов, Златомир Дойчев, Стефан Илиев, Николай Тенев, Николай Йорданов, Данаил Монов представиха повече от добре Овергаз на спартакиадата тази година.

Служителите от на „Овергаз Инк.” АД и „Овергаз Север” ЕАД се състезаваха в четири спорта – стрийтбол, спортна стрелба, плажен волейбол и волейбол в зала. В съревнование с 12 отбора нашите състезатели се отличиха с почетното четвърто място в плажния волейбол във финален мач с Енерго-Про. В стрийтбола нашите баскетболисти заеха пето място като спечелиха и купата за феърплей. Отново четвърто място сред 10 отбора нашите момчета спечелиха на волейбол в зала и заслужиха купата за феърплей в оспорвани мачове срещу АЕЦ Козлодуй, ЧЕЗ, Риск Инженеринг и EVN. За първи път тази година в рамките на спартакиадата бе организиран конкурс „Мис и Мистър Енергетик”. В изключително оспорвано състезание 10 двойки преминаха през три различни изпитания за издръжливост, ловкост и артистичност. Нашият представител достойно завоюва второ място.

Спортни емоции и оспорвани битки

Много емоции и оспорвани спортни битки в тазгодишната спартакиада.

Спартакиадата е събитие, което отдавна се е превърнало в традиция. Провежда се всяка година в курорта Албена и традиционно в него взимат участие няколкостотин души от различни компании в цялата страна. Тази година в спортната надпревара участваха 700 души от 17 компании. Организатор на спортното състезание за любители и специално за служители на компании от енергийния сектор е Националната федерация на енергетиците в България. Плахото начало на инициативата не предполагало последвалия огромен успех сред хората в бранша, споделиха организаторите. „Голяма част от участниците в първите години на състезанието продължават да идват и в следващите издания, което е и една от причините спартакиадата да се превърне в традиция”, сподели г-жа Димитрова от НФЕ.

Оставаме с хубави емоции и спомени от преживяното и с нетърпение очакваме следващата спартакиада! 🙂