igu_infographikaИзточник: IGU, http://www.igu.org/

 

Отопление, готвене, подгряване на водата у дома – тези употреби на природния газ са добре известни. Днес ще ви разкажем за друго приложение на синьото гориво, а именно – производство на електроенергия.

Природният газ е достатъчно широко разпространен и достъпен, за да отговори на световните енергийни нужди от синьо гориво  поне за следващите 250 години. Природният газ е далеч по-чист от много други енергоизточници – с 50% по-малко емисии на CO2 в сравнение с въглищата.

В един все по-електрифициран свят ефективността и сигурността на енергията от природен газ подкрепя икономическото развитие за поколения напред. Енергията от природен газ е налична, когато и където е необходима, стига да са налице действащи подходящи условия и регулации.

Чисто изгарящият природен газ е най-евтиният и бърз начин за осигуряване на необходимото количество енергия за голяма част от държавите по света. В същото време с помощта на синьото гориво те намаляват количеството СО2 и подобряват качеството на въздуха.

До 2050 година населението на планетата се очаква да достигне 9 млрд. души – близо с 1/3 повече, отколкото е днес. С това нарастване на броя хора на Земята, заедно с повишаващите се стандарти за живот, необходимостта от енергия е много вероятно да се удвои. Междувременно вредните емисии трябва да бъдат намалени значително, за да се компенсират най-сериозните последствия от климатичните промени.

Природният газ е енергоизточникът, който трябва да посрещне тази увеличаваща се нужда от енергия. Той може да бъде използван за производство на електроенергия, достатъчна да „държи лампите светнати“ за хората по целия свят.

 

Ефективна, екологично чиста и икономична – разберете как можете да използвате енергията от природен газ и в своя дом на gas.overgas.bg.