„Сговорна дружина планина повдига“ – отново имахме възможност да се убедим колко вярна е тази поговорка. Екипите на „Оу Джи Инженеринг“ ООД, част от групата „Овергаз“, се изправиха пред предизвикателството да изпълнят строително-монтажни дейности по реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“ през нощта, заради натоварения трафик през деня на кръстовището при софийския мол „Парадайс“.

Нощни строителни дейности

На 1 срещу 2 юни, от 22:00 ч. до 6:00 ч., беше затворено част от пътното платно на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“. Създадената оптимална организация на дейностите позволи на екипите да започнат полагането на газопровод с диаметър Ф250 и подготовката за присъединяване към съществуващ газопровод по бул. „Черни връх“.

Професионализъм и качество

Пред „Овергаз Новини“ мениджърът на процес „Подготовка и организация по изпълнение на строителството“ Георги Калайджиев сподели, че проектът по реконструкцията на въпросния булевард е изисквал високо ниво на професионализъм и координация заради участието на редица други фирми. Голямото преимущество на екипа от „Оу Джи Инженеринг“ е, че те са  заедно повече от 20 години – опитът им помага да преодоляват предизвикателствата с лекота.

Екипът зад успеха

Ръководителят на проекта инж. Антон Димитров и експертите по монтажа на неметални тръбопроводи Иван Златев и Георги Пеков са сред ключовите фигури, които допринасят за успешното изпълнение на задачите. „Всички служители към строителните звена се справиха отлично с възложените им задачи“, подчертаха от екипа.

Предизвикателствата

„Едно от основните предизвикателства беше липсата на информация за дълбочината и вида на съществуващите подземни комуникации в участъка. Разкриването на новото трасе изискваше прецизност и внимание, тъй като постоянно се откриваха нови тръби, бетонови кожуси, електрически кабели и други инфраструктурни елементи. Благодарение на майсторството на багеристите и усилията на изкопчиите трудностите бяха преодолени“, разказват от „Оу Джи Инженеринг“.

Автор: Александра Георгиева