Както сте разбрали от Фейсбук страницата ни, на 2 ноември 2014 година (неделя)в столичния Парадайз Мол се състояха Семейни кулинарни войни – състезание за непрофесионални готвачи, организирано от Софиягаз и Ути Бъчваров. Оспорвано състезание премина с много усмивки и добро настроение, както ще видите и на снимките. 🙂

Участниците бяха разделени в три кръга, във всеки от които се състезаваха по 3 двойки готвачи. Ути раздаде на претендентите пликове с по 4 продукта. Както разбрахме от самия него, такава е практиката в кулинарните състезания в чужбина. Двойките разполагаха с 15 мин., в които да сготвят ястие по свой избор с четирите продукта.

Sofiagas event 1

Участниците се подготвят.

На пръв поглед задачата изглеждаше неизпълнима – как да се сготви каквото и да е само за 15 мин.? Освен краткото време, с което разполагаха участниците в състезанието, новост за тях бе и готвенето на газ.

Sofiagas event 2

Оспорвана битка, кой ще спечели? 🙂

Използването на природен газ за готвене отдавна е признато за най-бързия и лесен начин да приготвите вкусна и здравословна храна за минути. Всички 9 двойки се убедиха от собствен опит, че готвенето на природен газ наистина е по-бързо, лесно и удобно – 15-те минути се оказаха напълно достатъчни за едно ястие с продуктите, които получиха.

Sofiagas event 6

Ути оценява участниците.

Докато участниците в състезанието даваха най-доброто от себе си, Ути се справяше и с нелеката задача, която си бе поставил – да приготви миш-маш от 1000 яйца в най-големия тиган в България.

Sofiagas event 3

Огромният миш-маш на Ути 🙂

Един от най-известните и обичани кулинари в страната сподели на участници и публика ценни кулинарни трикове и съвети, както и доста интересни факти за използването на природен газ в дома.

Победителите от всеки кръг получиха подаръци, осигурени от магазин Rino – стоки за дома, и от Софиягаз. Присъстващите на кулинарната надпревара също станаха доволни – те си тръгнаха с порция от невероятно вкусния миш-маш на Ути.

* Още снимки от събитието можете да видите на Фейсбук страницата ни.