Овергаз осигурява енергийна алтернатива за над 3,3 млн. души в България, стопански и обществено-административни обекти в цялата страна. Всеки ден доставяме природен газ до нашите клиенти, за повече комфорт, по-ниски разходи и с далеч по-благоприятен ефект в сравнение с традиционни енергоизточници.

5 причини да обичаме природния газ

 

Осигурява топлина.

Без прекъсване през зимата и винаги, когато почувствате, че имате нужда – природният газ осигурява топлина във всеки газифициран дом срещу по-ниски разходи, в сравнение с много от традиционно използваните енергоизточници.

Помага да приготвим вкусни ястия.

Бързо, лесно и вкусно е, когато използваме природен газ за готвене. Свойството на газовите уреди бързо да постигат или редуцират желаната температура е едно от най-ценните свойства на синьото гориво в кухнята. Невероятно удобство, в което майсторите готвачи по света отдавна са се уверили.

Чист е.

Природният газ е доказано един от ефективните и екологично чисти енергоизточници. Използването му не отделя сажди, миризми и прах във въздуха. Напротив – благодарение на него се спестяват тонове вредни вещества и парникови газове, които оказват влияние на състоянието на околната среда.

Сигурен енергоизточник.

Непрекъснатост на доставките на енергия може да е проблем за други енергоизточници, но не и за природния газ. За разлика от пропан-бутана, например, синьото гориво също „печели точки“ заради далеч по-високата безопасност при използването.

Винаги е с нас!

Дори да не използвате природен газ у дома, синьото гориво е с вас всеки ден. Производството на огромна част от продукти, които използваме ежедневно, е немислимо без природния газ – от лекарства и дрехи до слънчеви очила, различни бои и дори…оцет 🙂

 

 

Защо потребителите на природен газ го обичат? Оставяме ви с историите на двама потребители на газ и клиенти на Овергаз, които се съгласиха да споделят опита си:

 

imgpsh_fullsize1Цветан Кателиев, гр. София:

Брой хора в домакинството: 4

Използва природен газ от: 3 години

Обичаме природния газ, защото 1. Винаги има топла вода, дори след като малките са излели вана и половина на пода в банята; 2. Топло и уютно е навсякъде, в т.ч. в коридорите и баните – особено важно, когато има малки деца; 3. Сметката (отопление и топла вода) зависи от това колко и как потребяваш и е реална всеки месец, като през най-студените зимни месеци сметката ни не е била по-голяма от 130 лева (за апартамент 90 кв. жилищна площ, който се отоплява постоянно и се поддържа температура от около 24 градуса).

 

imgpsh_fullsizeДаринка Георгиева, гр. София

Брой хора в домакинството: 3

Използва природен газ от: 14 години

Предимствата на природния газ неизменно и отдавна са част от моя живот и вкъщи, и на работното място.
Чистотата и комфорта, както и факта, че (почти) нямам принос за фините прахови частици в София са много важни за мен като потребител. Ефективният контрол и възможността за програмиране също са плюс.
А и не зависиш от „Топлофикация“ в дъждовни майски или хладни октомврийски дни.

 

Защо обичате природния газ? Споделете ни в коментар под публикацията 🙂