От средата на месец март 2016 година услугата ни „Електронна фактура“ вече е достъпна и за стопанските потребители на природен газ. Повече за услугата ще разбрем днес от Живко Георгиев, мениджър „Корпоративни клиенти“ в Овергаз.

Elektronna faktura ot Overgas

1. С какво въвеждането на е-фактура за бизнеса ще улесни стопанските потребители?

Електронните фактури са огромно удобство и предимство за компаниите и бизнеса.  Към настоящия момент ние предлагаме широк набор от електронни документи за всички наши корпоративни клиенти, между които вече и електронната фактура.

С въвеждането на тази услуга целим да повишим удовлетвореността на нашите клиенти, като съкратим сроковете за доставка, и гарантираме надеждността и сигурността при получаване на информацията. Фактурата ще бъде достъпна само за оторизираните за това лица, посочени от нашите клиенти. Електронната фактура позволя поддържането на актуална информация за клиентските сметки, както и архив на отчетите от изминали периоди, който ще е достъпен по всяко време.

Не на последно място, не трябва да забравяме ползите и ефекта, който ще бъде постигнат в стремежа ни за опазването на околната среда. Само припомням, че благодарение на битовите ни клиенти, които вече използват услугата, на практика сме спасили една малка гора.

Стремейки се да бъдем отворени, отговорни и гъвкави към всички съвременни процеси и тенденции, както при бизнеса така и в нашето ежедневие с въвеждането на електронните документи се надяваме да задоволим нуждите от удобство, пестене на време и разходи.

2. Кои стопански потребители могат да се възползват от услугата?

Предлаганата услуга е достъпна за всички настоящи корпоративни клиенти на Овергаз.

3. Какво е необходимо да направят стопанските потребители, за да се възползват от услугата?

За да използват „Електронна фактура“, клиентът трябва да се свърже с обслужващия го акаунт мениджър или с нашия Контактен център на телефон 0700 11 110 за предоставяне на необходимата информация и подписване на съответните документи. Услугата може да бъде активирана и при посещение в клиентски център на Овергаз. Процедурата е напълно формална и отнема не повече от 5 минути. Чрез регистрация в „Моят Овергаз“ клиентите ни могат да започнат да ползват услугата веднага.

4. Колко конкурентен е природният газ в момента за стопански потребители?

В момента цената на природния газ за корпоративни клиенти е в най-ниското си равнище от много години насам. Основна причина за това изигра спада в цените на петрола през последните месеци. Към днешна дата цената на киловат енергия от природен газ за корпоративни клиенти е 8,3 стотинки с ДДС. За сравнение цените на електрическата енергията за небитови клиенти е 25,5 стотинки за киловатчас, а на газьола – 18,8 стотинки за киловатчас.

От 1 април 2016 година се очаква и ново намаление на цената на природния газ, което ще превърне горивото в един от най-изгодните енергоизточници за бизнеса. Новата цена за индустриалните потребители се очаква да падне до 7 стотинки за киловатчас – с над 70% или 3.5 пъти по-малко от цената на ел. енергията в момента.

Ценовото предимство на природния газ пред останалите енергоизточници е огромно. Природния газ винаги е бил и ще остане най-рационалното и добро решение за бизнеса и компаниите в стремежа им да постигнат най-добра себестойност на произвежданите от тях продукти и услуги.