Поредният „сезон на ремонтите“ настъпва, а ако в списъка ви със задачи за него е преустройство на кухнята, ето една добра идея как да направите това пространство от дома по-функционално, а готвенето – по-бързо, лесно и професионално.

Освен за отопление и подгряване на водата, природният газ от години е предпочитан енергоизточник и за готвене. Припомняме, че за разлика от пропан-бутана в бутилки, синьото гориво, което Овергаз осигурява на своите клиенти е с далеч по-висока ефективност и в контролирана среда. По-бързо, лесно и икономично и с впечатляващи резултати – това е накратко отговор на въпроса „какво е по-различното при готвенето на природен газ?“. Днес поканихме Александър Давидков от Бош домакински уреди България, за да ни разкаже повече за готварските газови плотове на Bosch.

 

Какви са основните качества, с които газовите котлони на Bosch, са по-добри от останалите на пазара?

Bosch е добре известна марка домакински уреди – само в Германия пазарният дял на компанията в този сегмент е 70%. Голяма част от газовите котлони на Bosch разполагат с патентовани системи за улеснено и безопасно ползване на уреда. Като например прецизната система за контрол на пламъка FlameSelect. Чрез нея потребителя лесно контролира мощността на пламъка и може да избира от 9 прецизни степени. Друга много полезна функция е показателят за остатъчна топлина. В серия 6, например, има уреди с опцията за бързо спиране на газа към всички дюзи със завъртането на едно копче – така потребителят няма нужда да изключва поотделно всеки един от котлоните. Решетките на нашите уреди са чугунени –доста по-здрави и устойчиви от обикновените метални.

Как може най-лесно потребителят да се ориентира в избора на газов котлон?

По стойностните класове. За улеснение на клиентите всички уреди Бош имат серия:

  • Серия 2 – базови уреди
  • Серия 4* и 6 – среден клас
  • Серия 8 – топ модели

*Към този момент плотове серия 4 нямаме на българския пазар.

%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-bosch

Какви са разликите в различните класове газови котлони на Bosch?

Разликите в класовете отговарят на разликите в характеристиките на уредите. Разбира се, добре е да се сравняват конкретни уреди, тъй като понякога някои характеристики на уреди от по-висок клас могат да се намерят и в модели от по-нисък клас. Но все пак ето някои насоки:

  • Серия 2 – Плот от неръждаема стомана, стандартна система за контрол на пламъка
  • Серия 6 – Плот от неръждаема стомана или керамика, FlameSelect технология за прецизен контрол на пламъка, Бутон за бързо прекъсване на притока на газ към горелките
  • Серия 8 – Керамичен плот, FlameSelect технология за прецизен контрол на пламъка, Бутон за бързо прекъсване на притока на газ към горелките, поставки за съдове, подходящи за миене в съдомиялна

Какви са тенденциите при този тип уреди?

Лесна употреба, сигурност, дизайн, перфектни и бързи резултати при готвене. Сравнително нови са котлоните за типа тигани Уок, с които се приготвят голяма част от ястията в азиатската кухня.

%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d1%88

Защо бихте препоръчали газов пред електрически котлон?

Пред стандартен електрически плот с нагревател бих препоръчал газов плот Bosch с FlameSelect технология. Дори хоби готвачът освен да готви бързо иска да получи перфектни резултати, с които да зарадва близките си хора. За перфектните резултати освен познания и желание е необходим и много прецизен контрол на температурата на готвене, за да може да се извлече максимума полезни вещества от всяка храна. Както повечето от нас знаят едни от най-добрите резултати се получават на ниска температура, която трудно се постига при стандартните плотове с нагревател.

 

Разгледайте пълната гама газови готварски плотове на Bosch, които можете да закупите на изплащане без оскъпяване до 30.06.2018 г. – https://gas.overgas.bg/zadoma/.