Въпреки по-особения период, в който се намираме, Стажантската академия на Овергаз е факт и тази година. Вижте с какво се занимават младежите в издание 2020.

На 29 юли нашите стажанти взеха участие във виртуален семинар, посветен на историята на създаване на компанията, нейната мисия, характеристиките на природния газ, предмета на дейност на дружествата в групата Овергаз, социалните проекти в рамките на Глобалния договор на ООН и др.

Момичета и момчета имаха възможност да разберат повече и за различните екологични, културни и образователни инициативи на Овергаз. Предвид темата на тазгодишното стажантско състезание – „Социални отговорности на компанията към служителите й“, особено внимание по време на семинара бе отделено на социалните придобивки, които компанията предоставя.

Като част от програмата на Стажантската академия, практикантите се включиха и в присъствено обучение на тема „Ефективни презентационни умения“. Основната му цел е да им помогне да придобият ценни умения и да се почувстват по-уверени в случаите, когато трябва да представят презентация по дадена тема.

На 12 и 13 август, при спазване на всички противоепидемиологични мерки, младежите научиха основните тънкости при подготовката и изнасянето на презентация пред аудитория. Позитивната атмосфера, желанието за нови знания и готовността да излязат извън зоната си на комфорт бяха неизменна част от тези два дни. Всеки участник получи и специално разработен наръчник, с който да си помага при подготовката.

Припомняме, че стажантите в момента разработват проектите си за финалното състезание, което ще се състои на 27 август в централната сграда на Овергаз в София. Специално жури ще определи най-добрите идеи в контекста на социалните придобивки на компанията.