Последните топли дни подсказват, че скоро ще преминем към „летен“ режим, а с него и към липсата на допълнителни разходи за отоплениe – „добри“ новини за тези, които тази зима са осигурявали отоплението вкъщи с неефективен и скъп енергоизточник. С движението на температурите този месец наблюдаваме и известни промени в цените на най-използваните енергоизточници. Вижте какви са те в графиките по-долу.

Цени на енергоизточниците за битови потлебители, май 2016 г.

Ceni na energoiztochnicite

През май наблюдаваме леко поскъпване на цената на газьола – от 0,203 до 0,207 лева за киловатчас или 2%. Минимално повишаване има и при пропан-бутана – от 0,103 лева за киловатчас през април до сегашната му цена от 0,105 лева за киловатчас или отново 2% увеличение.

Въпреки информацията в медиите през последните дни за промяна в цената на електроенергията такава все още няма. Киловатчас електроенергия все още е 0,186 лева за киловатчас. Цената на природния газ за битовите потребители също е без промяна – 0,086 лева за киловатчас.

Цени на енергоизточниците за стопански потребители, май 2016 г.

Електроенергията и природният газ са без промяна в цената за стопански потребители през май – съответно 0,250 лева за киловатчас електроенергия и 72% по-малко или 0,070 лева за киловатчас енергия от газ.

Ceni na energoiztochnicite may 2016

Природният газ продължава да бъде най-изгодният енергоизточник както за дома, така и за бизнеса. Как можете да се възползвате и вие? Свържете се с нас на тел. 0700 11 110, оставете ни съобщение тук или посетете някой от нашите клиентски центрове. Осигурете си ниски битови разходи и ефективна енергия още днес!

Biser Nikolov_Overgas

Бисер Николов, Мениджър “Себестойност и цени”, Овергаз Мрежи АД

Бисер Николов се присъединява към екипа на Овергаз през 2003. От 2008 г. е мениджър на процес „Цени и ценообразуване”. Има магистърска степен по “Икономика и управление на търговията” от УНСС, както и специализации в областта на либерализацията на енергийния пазар и ценообразуването. Основни експертни области: Анализи на българския енергиен пазар, Ценообразуване и тарифи на природния газ, Икономическа    оценка на проекти за дистрибуция на природен газ.