Вкусът на живота е един от най-вкусните и кулинарно разнообразни блогове, на който сме попадали в последно време. Това е Вашето място, ако търсите класически рецепти от българската кухня, нещо „по-така” като „Патладжан по египетски и запечено сирене със семе от копър” или искате да впечатлите гостите с някой десерт. Зад десетките разнообразни рецепти в блога стоят три дами – Кайти, Gwendoline и Magictarot. Както казват самите те „направихме съвместен блог за нашите кулинарни забежки”, „място за приятни раздумки, споделяния и всичко, което прави живота по-лесен, по-вкусен и по-добър”, без излишна претенциозност и с много желание.

Едната от трите кулинарни феи, Кайти, сподели, че използва природен газ в дома си за отопление, готвене и топла вода. Днес Кайти ще Ви разкаже накратко за себе си и за това какви са предимствата от използването на природен газ, а следващата седмица ще ни гостува в блога със свои рецепти.

Кайти в едно изречение?

Емоция и детайл.

Откъде идва страстта ти към готвенето?

Не съм знаела винаги, че обичам да готвя. Страстта към готвенето е  като всяка друга страст- просто един ден се появява и те завладява.

 

Skolodovi mufini   Shokoladovi mufini_2

Лесните и мноого шоколадови мъфини на Кайти. Рецептата можете да намерите тук.

Няколко думи за блога?

Стана абсолютно спонтанно! И трите съавторки имаме други, некулинарни  блогове, в които от време на време се провираше някоя рецепта. Затова един ден на шега решихме да си направим общ блог, в който спокойно да си споделяме опита в кухнята, ей-така, без претенции, аматьорски, но пък с много настроение и голяма доза чревоугодничество 🙂.  Чрез блога всъщност научих доста трикове, които веднага си откраднах за собствената ми кухня.

Защо мина на газ?

Проектът газифициране беше идея на съпруга ми, за което съм му много благодарна.

Как беше в началото?

Нямах никакви проблеми да свикна да се топля и готвя на газ. С хубавото бързо се свиква!

Какви са предимствата за теб, когато готвиш на газ?

Предимствата на природния газ са много – навсякъде в големия ни апартамент е топло и чисто, а благодарение и на санирането, сметките ни никак не са големи. С помощта на програматора сме задали в кой ден и в колко часа да се включи парното, така че когато децата се приберат да е топло, каква постоянна температура да се поддържа и всякакви подобни улеснения.

Очаквайте следващата седмица и рецептата от Кайти. А дотогава силно препоръчваме да опитате поне една рецепта от Вкусът на живота 🙂