На 30 януари 2018 г. по инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН се състоя представянето на Националния план на България по Европейския пакт за младежта. Участие в събитието взеха представители на бизнеса и неправителствения сектор у нас.

Овергаз е сред първите компании, които се присъединяват към Пакта. Като представител на компанията инж. Вилиян Янакиев взе участие в един от дискусионните панели. Той разказа за собствения си професионален път, пример за успешна колаборация между бизнеса и образователните институции. „Аз се чувствам успял.“, сподели Вилиян пред представители на бизнеса и неправителствения сектор. Той получи и почетна грамота от организаторите на събитието по повод присъединяването на Овергаз към инициативата.

 

%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%b7-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%ba%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d1%82%d0%b0

Огнян Траянов, председател на Българска мрежа на глобалния договор на ОНН и инж. Вилиян Янакиев с почетната грамота на Овергаз.

         img_1429

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е първата българска организация, подписала Европейския пакт за младежта, с който Европейската Комисия и европейски бизнес лидери се ангажират да работят за трайно партньорство между бизнеса и образователните институции. Негова основната цел е да подобри възможностите на младите хора за работа чрез създаване на бизнес-образователни партньорства и осигуряване на нови стажове или възможности за първа работа. Повече подробности за инициативата можете да научите от Българска мрежа на глобалния договор на ООН.