Новият отоплителен сезон вече започна, а с него и повишаването на разходите за отопление. Разбира се, този разход е най-нисък за хората, които използват най-икономичния енергоизточник. Вижте какви са цените на енергията за битови потребители на прага на зимата.

След взетото решение за промяна в цената на природния газ за последното тримесечие на 2017 г., цената за битови потребители на този енергоизточник продължава да бъде най-ниска – 0,077 лв/ kWh или над 2.5 пъти по-ниска от цената на електроенергията – 0,215 лв/ kWh. На графиката по-долу можете да проследите движението на двата енергоизточника през последните години.

imgpsh_fullsize1

Високи спрямо синьото гориво са и цените на газьола и пропан-бутана – съответно 0,207 лв/ kWh и 0,141 лв/ kWh.

 

imgpsh_fullsize

Средните сметки на битовите потребители на природен газ за октомври 2017 г. са 40 лв. за жилища с площ 70-90 кв.м. и 45 лв. за жилища до 120 кв.м. Важно е да се има предвид, че този разход включва и използването на синьото гориво за подгряване на водата.

Всеки, който желае да използва природен газ у дома или вече използва, може да помисли за допълнителна оптимизация на разходите с покупката на висококачествен газов котел на изплащане без оскъпяване. Вижте повече на https://gas.overgas.bg/zadoma/.

 

Какви бяха сметките ви за енергия за октомври? Споделете ни в коментар под публикацията 🙂

 

* Цената на електроенергията е за дневна тарифа.