Като една истински добра компания, мисията на „Овергаз“ е свързана с това да бъдем полезни – за своите служители, за своите клиенти, доставчици, партньори и, разбира се, отговорни към обществото. Вярваме, че успехът ни се измерва с ползите, които създаваме за другите на базата на своята професия, и категоричното разбиране за професионален дълг, професионална чест и професионална гордост. Затова и ценностите ни са свързани с опазването на индивидуалните човешки права, свободата и справедливостта във всичките ѝ форми.

2022 година беше предизвикателна година за страната и за целия свят. И въпреки това заедно успяхме да извървим труден път и да направим толкова много. Подадохме ръка на бъдещето и за да ви напомним това, събрахме в този материал част от каузите и инициативите, зад които застанахме заедно през изминалата година.

Водени от желанието да изпълняваме мисията и целите си, през 2022 година направихме много добрини заедно. С нашите служители подкрепихме организации и доброволчески каузи в различни точки на страната (Пловдив, София, Варна, Божурище). Дарихме част от времето си и средствата си в подкрепа на крайно нуждаещи се хора, обединихме се и предоставихме пространство, необходими дрехи и продукти от първа необходимост на хората, бягащи от войната в Украйна. Заедно с ученици и младежи засадихме гора в желанието си да продължим целенасочените действия в борбата за по-чист въздух, като отново потвърдихме ангажимента си към обществото – вече над 30 години продължаваме да вярваме в мечтата за една по-добра България.

„Овергаз“ беше активна компания с ясна позиция по важни за сектора въпроси. Подкрепихме клиентите си, партньорите, колегите, близките и децата си, и въпреки предизвикателната година – останахме верни на себе си и желанието да бъдем съпричастни и да изграждаме общност на честни и отдадени хора.

Ето и част от каузите, зад които застанахме заедно през 2022 година:

Фондация „За Доброто“ – несъмнено една от най-големите каузи, която подкрепихме. Предоставихме пространство и възможност на хиляди хора да намерят временно убежище от войната и пристан, от който да започнат живота си отначало. Дарихме време, усилия, физически труд, дрехи, хранителни и санитарни продукти, които достигнаха именно там, където нуждата беше най-голяма.

През 2022г. подкрепихме финансово и фондация „Карин дом“ – организацията с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства в гр. Варна и страната.


Нашите колеги избраха и подкрепиха работата на Сдружение „За децата – 2017“, като отделиха част от времето си за да садят, плевят, облагородяват градина, в която младежи в неравностойно положение отглеждат чисти екологични продукти и продават реколтата след това със собствени сили.


Подкрепихме част от бъдещите изследователи на България и Фондация „Миню Балкански“ с техния проект „Млад изследовател“, в който ученици от цялата страна могат да представят технически проекти и да получат финансова подкрепа за пособията, необходими им за развитие на техните изобретения в бъдеще. Учениците продължават развитието си и до днес, като усилено работят по своите проекти.

Осиновихме пчелни кошери, подадохме ръка към работата на българските пчелари и закупихме мед от устойчиви пчелни стопанства – така още веднъж заявихме позицията си по отношение на опазването на природата и осигуряването на по-добро бъдеще за нашия общ дом – планетата Земя.
Застанахме зад фондация „Енчо Керязов“ и тяхната инициатива „Нощ на звездите“ в подкрепа на децата-таланти, където най-изявените в своите области деца имаха възможността да блестят до големи имена от световната и българската сцена. „Master of Art”, Баскетболният отбор на Ямбол, част от проектите на  Българско школо, Ямболски куклен театър, Витоша и осиновената ни екопътека са още няколко от всички инициативи, зад които застанахме заедно.

Благодарим ви, че достигнахме и подадохме ръка на толкова много членове на голямата ни общност. Радваме се, че сме заедно в добра компания!